Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Hvad kan du forlange af din bygherre?

Dansk Byggeri har udgivet en vejledning til entreprenører om forholdet til bygherrer og rådgivere. Vejledningen handler alene om de arbejdsmiljømæssige forhold

 

Formålet med Dansk Byggeris nye vejledning er at styrke entreprenørens dialog med bygherrer og deres rådgivere.

Er bygherre klar over sit ansvar?
Arbejdsmiljøloven stiller i dag større krav til bygherrers og rådgiveres ansvar for, hvad der sikkerhedsmæssigt foregår på byggepladsen. Hensynet til bygbarhed i forhold til sikkerhed er kommet ind i reglerne for projekterendes ansvar, og kravene til bygherres koordination af sikkerhed er blevet skærpet.

Vær bedre klædt på til dialogen med bygherre

Der er forskel på bygherrer, og nogle har fuldstændig styr på deres forpligtelser. Men der er stadig mange bygherrer, som ikke er klar over, hvilket ansvar de har. Formålet med vejledningen er at styrke entreprenørens dialog med disse bygherrer og deres rådgivere.

Arbejdsgiver kan dog ikke løbe fra ansvaret

Men husk, at uanset hvor god eller dårlig bygherre er, så er arbejdsgiveransvaret stadig dit. Du skal planlægge og tilrettelægge arbejdet, så dine ansatte kan udføre det på en sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarlig måde.

Brug Dansk Byggeris vejledning som en tjekliste

Vejledningen er opdelt i faser og består blandt andet af tjeklister, som du kan bruge i forhold til bygherren eller i forhold til den hoved- eller totalentreprenør, du samarbejder med.

Se Dansk Byggeris vejledning til entreprenør om forholdet til bygherrer og rådgiver

Bestil et oplæg til din sektion

Alle sektioner, interessegrupper, regioner, etc. kan få besøg af Dansk Byggeri, som gerne kommer ud til fx medlemsmøder og præsenterer vejledningen. Kontakt i så fald Dansk Byggeris Arbejdsmiljøafdeling, info@danskbyggeri.dk. tlf. 72 16 0164.

Kontakt Arbejdsmiljø

Arbejdsmiljøafdelingen

Telefon: 72 16 00 00