Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Særlige tilsyn i bygge og anlæg

Arbejdstilsynet gennemfører i 2014 - 15 et særligt tilsyn i bygge- og anlægsbranchen, hvor udvalgte virksomheder vil få uanmeldt besøg med fokus på tunge løft og belastende arbejdsstillinger. Læs her, hvordan I forbereder jer

  

Udvalgte virksomheder vil få to besøg med 1- 6 måneders mellemrum. På det første besøg vil Arbejdstilsynet primært vejlede mundtligt om, hvordan virksomheden kan arbejde med at undgå belastninger af muskler og skelet og med at få et bedre psykisk arbejdsmiljø.

Ved andet besøg falder hammeren

På det andet besøg vil Arbejdstilsynet drøfte med virksomheden, hvordan den har arbejdet med de emner, som den fik mundtlig vejledning om på første besøg. Desuden vil Arbejdstilsynet kontrollere arbejdsmiljøet og reagere, hvis de finder overtrædelser af Arbejdsmiljøloven.

Læs mere om Arbejdstilsynets indsats

Forbered jer godt inden et besøg

Det er klogt at være godt forberedt inden et besøg fra Arbejdstilsynet. Det er derfor oplagt at få Byggeriets Arbejdsmiljøbus til at lave en uafhængig gennemgang af virksomhedens arbejdsmiljø. Byggeriets Arbejdsmiljøbus er en gratis konsulenttjeneste for Dansk Byggeris medlemsvirksomheder. Konsulenterne gennemgår i samarbejde med jer arbejdsmiljøet, så I kan få styr på alle detaljer om tunge løft mm.

Kontakt Byggeriets Arbejdsmiljøbus på www.bam-bus.dkHvad gør jeg, hvis jeg får et påbud?

Er du medlem af Dansk Byggeri og har fået et påbud, så kan du kontakte Arbejdsmiljøafdelingen i Dansk Byggeri på tlf. 72 16 00 00. Vi kan hjælpe dig med at vurdere, om påbuddet lever op til bekendtgørelsens krav, og evt. hjælpe dig med at klage over påbuddet.

Kontakt Arbejdsmiljø

Arbejdsmiljøafdelingen

Telefon: 72 16 00 00

Tilsyn

Arbejdstilsynet fører en lang række tilsyn med virksomheder.

Læs mere om AT tilsyn her