Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Incidenstilsyn

Bliv ikke overrasket, hvis din virksomhed bliver indkaldt til et incidenstilsyn fra Arbejdstilsynet. Der er tale om en forholdsvis ny tilsynsform, hvor fokus er på antallet af ulykker i virksomheden

  

Anledningen til tilsynet er, at Arbejdstilsynet vil i dialog med topledelsen i virksomheder med mange ulykker om, hvordan sikkerhedskulturen kan hæves i virksomheden.

Hvad består tilsynet af?

Tilsynet består af et møde med virksomhedens øverste ledelse og repræsentanter for arbejdsmiljøorganisationen samt et efterfølgende tilsyn på en byggeplads. Arbejdstilsynet kan i forbindelse med forberedelse af selve tilsynet bede virksomheden om at fremlægge dokumentation for bl.a. virksomhedens procedure for håndtering af ulykker. Arbejdstilsynet kan under mødet forventes at spørge ind til de seneste ulykker og opfølgning på ulykken, der efterfølgende er sket i virksomheden.

Få hjælp til forberedelse

Er din virksomhed blevet udtaget til et incidenstilsyn, er der (ligesom ved andre typer af tilsyn) mulighed for at kontakte Dansk Byggeris Arbejdsmiljøafdeling for at få hjælp til forberedelse af tilsynet eller til at drøfte udfaldet af mødet.

Læs mere om incidenstilsyn hos Arbejdstilsynet

Kontakt Arbejdsmiljø

Arbejdsmiljøafdelingen

Telefon: 72 16 00 00