Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Ulykker

Alvorlige arbejdsulykker sker heldigvis sjældent. Men hvis de gør bør du som arbejdsgiver vide, hvordan du skal håndtere situationen.

  

Dansk Byggeri har derfor udarbejdet en informationspakke med en vejledning, en tjekliste og en beredskabsplan. Pakken kan bruges af alle, men er især målrettet små og mellemstore virksomheder.

Vejledning i håndtering af alvorlige ulykker 

Vejledningen giver svar på en række praktiske spørgsmål, og kommer med anbefalinger til, hvordan du bør forholde dig til fx kollegaer, de pårørende og pressen.

Tjeklisten opsamler de vigtigste punkter fra vejledningen, og er lige til at printe ud og hænge på opslagstavlen.

Tjekliste - håndtering af alvorlige ulykker 

Medarbejderne i din virksomhed bør være instrueret i, hvordan de skal forholde sig, hvis der sker en ulykke. Beredskabsplanen kan bruges som udgangspunkt for denne instruktion, og bør hænge på byggepladsen, i skurvognen eller andre synlige steder.

Beredskabsplan 

Arbejdsgiveren har ansvaret

Informationspakken er lavet til arbejdsgiveren, som har det juridiske ansvar. Men opgaverne er nogle gange placeret andre steder - fx hos arbejdslederen, sikkerhedsorganisationen eller medarbejderne.

Som arbejdsgiver skal du instruere arbejdsledere og øvrige ansatte om de opgaver, du pålægger dem på den aktuelle bygge- eller anlægsplads.
 

Hvad koster en ulykke?

Et godt arbejdsmiljø betaler sig. BAT-kartellet har i en analyse beregnet prisen på seks konkrete ulykker.

Rapport fra BAT-kartellet om prisen på en arbejdsulykke

 

Kontakt Arbejdsmiljø

Arbejdsmiljøafdelingen

Telefon: 72 16 00 00