Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

CABI og Vinsa

For virksomheder i byggebranchen er social ansvarlighed lig med muligheder for fx at sænke fraværet, uddanne unge og fastholde medarbejdere, som mistrives


DANSKE VIRKSOMHEDER I BYGGEBRANCHEN SATSER PÅ SOCIAL ANSVARLIGHED

For virksomheder i byggebranchen er social ansvarlighed lig med muligheder for fx at sænke fraværet, uddanne unge og fastholde medarbejdere, som mistrives. Nu skal et nyt samarbejde få flere med på vognen.

Branchens organisation, Dansk Byggeri, har indgået en aftale med Virksomhedsnetværk for socialt ansvar (Vinsa) og videnscenteret CABI, som vil gøre det lettere for erhvervet at styrke og udbygge den nuværende indsats på det sociale område.

Fremover vil Dansk Byggeri kunne svare sine medlemmer på spørgsmål med hjælp fra Vinsas og CABI’s netværksgrupper, arrangementer, rådgivning, hjemmesider, nyhedsbreve m.m.
Vinsa og CABI er uafhængige institutioner under Beskæftigelsesministeriet, som spreder viden om og erfaringer med social ansvarlighed blandt virksomheder over hele landet.

”Mange virksomheder i den danske byggebranche oplever hårde tider, og det sætter pres på overskuddet til at rekruttere medarbejdere, som kræver noget særligt, eller til at tage ordentligt hånd om arbejdsmiljøet og sygefraværet. Men med det nye samarbejde får vores medlemmer direkte og gratis adgang til hjælp” siger Louise Pihl, afdelingschef i Dansk Byggeri.

Samarbejdet er lig med hjælp i rette tid
For Vinsa og CABI er samarbejdet med Dansk Byggeri en god mulighed for både at lytte til og lære af virksomhederne i byggebranchen og for at sætte sin viden og sine erfaringer i spil over for et stort antal virksomheder:

”Virksomhederne trækker på hinanden i netværk eller på deres brancheorganisation, når de skal have vejledning til at indsluse eller fastholde medarbejdere, som ikke har det let, eller når de skal forebygge, at der opstår problemer. Fx murersvenden, som bliver skilt og ryger ud i misbrug, eller entreprenøren, som har hyret en ung med kriminalitet i bagagen,” siger Kurt Holm Nielsen, netværkschef for Vinsa.

David Graff, kommunikationschef i CABI, supplerer:

”Medlemmerne ringer naturligt nok til Dansk Byggeri, når det brænder på, og fremover vil de gennem opkaldet få adgang til hele den vifte af muligheder, som CABI og Vinsa har oparbejdet gennem mange år og hele tiden supplerer. Det giver medlemmerne hjælp, når hjælpen behøves, og det baner vejen for, at vi kan hjælpe den sociale ansvarlighed på vej.”

Samarbejdet mellem Dansk Byggeri, Vinsa og CABI starter op med udgangen af januar 2012.Fakta om samarbejdet

Som led i samarbejdet stiller Vinsa og CABI følgende til rådighed for Dansk Byggeris medlemmer:

• Faciliterede erfa- og netværksgrupper i alle landets regioner, fx inden for emner som mangfoldighedsledelse, sygefravær, CSR med bundlinje, seniorer og unge

• Op imod 100 årlige regionale arrangementer, fx konferencer, paneldebatter og workshops, som på forskellig vis sætter spot på emner under virksomhedernes sociale ansvar

• Rådgivning per telefon eller e-mail inden for mangfoldighedsledelse, sygefravær og socialt ansvar

• Indhold til Dansk Byggeris hjemmeside, enten som tekst eller links til socialtengagement.dk

• Journalistiske tekster om emner inden for rekruttering, forebyggelse og fastholdelse af medarbejdere med særlige behov til Dansk Byggeris udgivelser

• Korte inspirationsfilm om fx rekruttering af unge med særlige behov eller håndtering af sygefravær

• Nyhedsbreve om Vinsas netværksgrupper, temaer inden for social ansvarlighed og korte nyheder om virksomhedernes sociale ansvar i Danmark.

Parterne inddrager desuden hinanden i projekter, følgegrupper m.m.


Læs mere på CABI´s hjemmeside her

Aktuelt

Tank med dit Q8-kort hos Shell

Læs mere her.


Forbedret aftale med Q8

Q8 og Dansk Byggeri har forbedret din aftale med Q8 og F24, hvor du som medlem kan opnå rabat på benzin, diesel og vask. Læs mere om de enkelte rabatter her (kræver login). 

Ny rabataftale - Website med nem opdatering fra smartphone med Erhvervs Webdesign

Få 28 % rabat på en løsning på en website, hvor nye fotos og tekst hurtigt kan lægges ud på siden - fra en smartphone, så håndværkere med en travl hverdag kan opdatere sit website nemt og bekvemt. 

Du kan også få friske statistikker fra Google Analytics og AdWords, så du hele tiden kan følge med i aktiviteterne på dit website. 

Læs mere om aftalen med Erhvervs Webdesign her. 

Sæt IT-turbo på rekrutteringen
- ny rabataftale med nem IT-løsning fra Ofir/Brandero

Rekruttering af de gode medarbejdere er vigtigt for alle virksomheder. Det nyskabte Brandero Ansøgersite, er sammen med Ofir jobportal en ny og nem måde at sikre dette på.

Læs mere om aftalen mellem Ofir/Brandero og Dansk Byggeri her.

 

Aktuelt

Dansk Byggeri tager kampen op mod tyveri af værktøj fra håndværkerbiler
Dansk Byggeri har sammen med Byggeriets forsikringsservice og en sikkerhedspartner lavet en løsning, der indeholder flere elementer udover DNA-mærkning også indeholder overvågning og sporing.

Læs mere om ordningen og muligheder her.

Ny rabataftale - Byggeriets IT-værktøjskasse
Få 20% rabat på rådgivning og værktøjer gennem Byggeriets IT-værktøjskasse hos BASIT. Den nye rabataftale er fordelagtig for både virksomheder over 30 ansatte og under 30 ansatte. 

Læs mere om aftalen med BASIT her.


Med Google AdWords fik Sandholt-Lyndelse Tømrerforretning fyldt sin ordrebog

”Ordrebogen er nu blevet fyldt op med opgaver til de kommende måneder. Jeg er meget tilfreds med DanaWebs rådgivning, opfølgning og tilgang til tingene” - Robert Winther, Sandholt-Lyndelse Tømrerforretning.

Læs mere her

Kontakt

Indkøbsaftalerne
Tlf.: 72 16 00 01

Pension For Selvstændige

Dansk Byggeri og Pension For Selvstændige udbyder et pensionsprodukt, der er skræddersyet til selvstændige erhvervsdrivende og ledende medarbejdere.
Læs mere om Pension for Selvstændige

Kontakt

Kurt Holm Nielsen, netværkschef i Vinsa: 40211788 // khn@vinsa.dk

David Graff, kommunikationschef i CABI: 86208383 // 41284126 // dg@cabiweb.dk