Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Active House

Type
Byggekoncept

Oprindelse
Active House blev introduceret i perioden fra 2009 til 2010 gennem udviklingen af en række forsøgsbyggerier både i Danmark og Europa initieret af VKR-Holding, som ejer en række virksomheder inden for vinduesbranchen, blandt andet VELUX.. Siden da har konceptet udviklet sig til det internationale marked i USA og Canada.

Systemejer
Siden 2010 har Active House været administreret af Active House Alliance, der består af en bred vifte af internationale producenter, forskningsinstitutioner og rådgivere inden for byggeindustrien. I januar 2015 – efter afslutning af undersøgelsen af koncepter til denne rapport - blev foreningen AktivHus Danmark stiftet med det formål at arbejde for den bagvedliggende vision og administrere Active House konceptet i en dansk kontekst.

Formål
Visionen bag Active House er at skabe huse, der både sikrer bæredygtigt brug af jordens ressourcer og tilgodeser den daglige brugers komfort. Dette sker gennem udviklingen af klare retningslinjer for hvordan huset skal performe inden for en række udvalgte kriterier.

Læs mere i Bygherreforeningens Minianalyse om værdiskabelse i bygningsrenovering.

Hent analysen her


Kilder: www.activehouse.info og www.aktivhusdanmark.dk

Kontakt

Thomas Uhd
Branchedirektørthu@danskbyggeri.dk72160264 / 22944167Erhvervs- og brancheservice