Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

SAVE

Save Survey of Architectural Values in the Environment

Type
Vurderingsmetode

Oprindelse
SAVE vurderingsmetoden blev udviklet i Danmark i slutningen af 1980’erne. I 1992 blev det første SAVE-vejledning introduceret. I perioden fra 1992 til 2007 indgik SAVE-metoden i udarbejdelse af 90 kommuneatlas. Den seneste vejledning til SAVE-metoden blev udgivet af Kulturarvsstyrelsen i 2011.

Systemejer
Udviklingen af SAVE-metoden blev iværksat af Planstyrelsen under Miljøministeriet. Der er derfor tale om et statsligt initiativ primært målrettet til brug i landets kommuner. I dag administreres SAVE af Kulturstyrelsen.

Formål
SAVE-metoden blev udviklet til at kunne kortlægge, registrere og vurdere bevaringsværdier i bymiljøer og bygninger (opført før 1940) i en hel kommune. Formålet var, at vurderingerne af bevaringsværdierne kunne indgå i kommunernes udvikling af lokalplaner og udviklingsstrategier samt at styrke en bred forståelse af kommunens byarkitektoniske kvaliteter hos borgere, politikere og embedsmænd. SAVE indgik som en del af initiativet til udarbejdelse af et kommuneatlas for alle landets kommuner.

Læs mere i Bygherreforeningens Minianalyse om værdiskabelse i bygningsrenovering.

Hent analysen her

Kontakt

Thomas Uhd
Branchedirektørthu@danskbyggeri.dk72160264 / 22944167Erhvervs- og brancheservice