Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Husk vinterforanstaltninger

Vinterens sne, sjap og kulde kan være over os når som helst. Derfor er det vigtigt, at I har styr på vinterforanstaltningerne

Vinterforanstaltninger er ikke svære at få styr på, det kræver blot lidt planlægning, og at bygherre, byggeledelse og entreprenører samles til et vintermøde mindst en måned inden, at sneen begynder at lægge sig over byggepladsen. Har man ikke ikke allerede gjort det, skal man derfor skynde sig.
 
Det er oftest inden for følgende tre områder, der opstår problemer:
 

  • Adgangsvejene er ikke opbygget, så de er bæredygtige i vinterperioden, og de er ikke drænet, så smeltevandet kan komme væk.

  • Stilladserne er ikke altid inddækket, så man kan arbejde ordentligt uden at blive udsat for sne og hagl. Det gælder også midlertidige arbejdspladser.

  • Belysning er måske det allermest udbredte problem: Der skal etableres ordentlig arbejdspladsbelysning, og også orienteringslyset på adgangsveje og i kældergange mv. skal være i orden.

Der er hjælp at hente

I er velkomne til at henvende jer til Byggeriets Arbejdsmiljøbus for at få besøg af en konsulent, der kan hjælpe med at få styr på vinterforberedelserne. Tøv ikke med at ringe til en af konsulenterne i jeres område.

www.bam-bus.dk

Derudover kan I hente vejledning om vinterforanstaltninger hos BAR Bygge & Anlæg.

Vinterforanstaltninger 

Bam-bus

Har du brug for hjælp, kontakt Byggeriets Arbejdsmiljøbus

Kontakt Arbejdsmiljø

Arbejdsmiljøafdelingen

Telefon: 72 16 00 00

Byggeproces.dk

byggeproces.dk kan du bl.a. læse mere om PSS og sikkerhedsmøder 

Se også

Information om vinterforanstaltninger på portalerne:

Teknik og Energi (var link til 205)

Jura (var link til 12750)