Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Energisyn

Alle store virksomheder skal udføre energisyn senest d. 5. december 2015 og herefter hvert 4. år

Som følge af EU’s direktiv om energieffektivitet skal alle store virksomheder udføre energisyn senest d. 5. december 2015 og herefter hvert 4. år. Energisyn skal som udgangspunkt omfatte både bygninger, proces og transport. Der er ingen krav om realisering af de anbefalede besparelser i energisynet.

Såfremt en virksomheds energiforbrug for et eller to områder (transport, proces eller bygninger) er lille set i forhold til det samlede forbrug, er der mulighed for at fritage området fra energisynet. Dertil er en virksomheds energiforbrug på bygge- og anlægsprojekter undtaget krav om energisyn.

Endvidere vil der være mulighed for at blive undtaget fra kravet, hvis den enkelte virksomhed har implementeret et certificeret energiledelsessystem såsom ISO 14001 (hvori energisyn indgår).

Læs mere om definitionen af energisyn, undtagelser mv. i selve bekendtgørelsen her  

Få mere vejledning på Energistyrelsens hjemmeside om energisyn i store virksomheder her

 
Energistyrelsen har udarbejdet en forklaring til bekendtgørelsen, som kan downloades her

 

Der er udarbejdet en tjekliste, som virksomheder kan bruge til at forventningsafstemme med internt og eksternt i forhold til, hvad et energisyn som minimum bør indeholde.
Find den vejledende tjekliste her.  

 

Kontakt

Camilla Damsø Pedersen
Energipolitisk chefcdp@danskbyggeri.dk72160224Erhvervspolitisk afdeling

Nyt om energisyn

Er du medlem af Dansk Byggeri og ønsker du de nyeste opdateringer om energisyn, så skriv til Camilla Damsø Pedersen på cdp@danskbyggeri.dk