Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Erhvervspraktik i bygge- og anlægsbranchen

Erhvervspraktik er en enestående mulighed for folkeskolens elever at prøve kræfter med et fag og indgå i hverdagen på en arbejdsplads

 

Dansk Byggeri har lavet en folder om erhvervspraktik i bygge- og anlægsbranchen. Folderen rummer information om erhvervspraktik, inspiration til et vellykket praktikophold og regler omkring sikkerhed, som du må være særlig opmærksom på i forbindelse med erhvervspraktikanter i bygge- og anlægsbranchen.

Formålet med erhvervspraktik i folkeskolen er, at give eleverne mulighed for at afprøve deres interesser og evner indenfor et erhverv med henblik på deres senere uddannelsesvalg. Erhvervspraktik bidrager til at udfordre og kvalificere elevernes forestillinger om arbejdsmarkedet og arbejdslivet. Når en virksomhed tilbyder erhvervspraktik, får den unge en reel oplevelse af, hvad det vil sige at passe et arbejde og at indgå i hverdagen på en arbejdsplads med forskellige opgaver og kolleger. Det er en unik mulighed for at vise dit fag frem og være med til at åbne branchen op for en ny generation.

 

Se Dansk Byggeris guide til erhvervspraktik i bygge- og anlægsbranchen her.

 

Læs mere om sikkerhedsregler og retslige forhold i forbindelse med erhvervspraktikanter:

Arbejdsmiljølovgivningens anvendelse for elever i erhvervspraktik

Forsikring af elever i praktik