Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Byg sjove huler og lav seje byggeprojekter

Prøv byggeopskrifter på 4 huler, 6 seje byggeprojekter og 13 hjælpsomme teknikfilm. I forløbene skal du selv tegne, designe og regne dig frem, og så skal du selvfølgelig bygge din idé og gøre den til virkelighed.

"Byg" er et undervisningsmateriale til håndværk og design i 4.-7.-klasse. Materialet består af 6 byggeprojekter og 4 huleprojekter. Der er lange og korte forløb med forskellige sværhedsgrader, som giver eleverne mulighed for at påvirke alle dele af design- og byggeprocessen. Eleverne kan få hjælp til at lære håndværksteknikker fra 13 online teknikfilm. Der er gode muligheder for at lave tværfaglige forløb ud fra materialet, fx i naturfag, matematik og historie.

Materialet er målrettet undervisning i håndværk og design på mellemtrinnet og udviklet efter Undervisningsministeriets Forenklede Fælles Mål.

Undervisningsforløb
- Byg en mini træhule
- Byg et tablet rack
- Byg en nem hule
- Byg en hule lampe
- Byg en hobit hule
- Byg en hule solfanger
- Byg en bog hule
- Byg en mobil telefon holder
- Lav et solsejl
- Byg en katte hule

Download materialet til hulerne og byggeprojekterne gratis på:
www.dr.dk/byg eller www.materialeplatformen.dk  

Materialet er inspireret af DR's tv-serie "Dansk Hulebyg", hvor hulemester Barlebo hjælper heldige børn med at bygge huler. Hvert forløb er inspireret af en teknik eller et materiale, der bliver brugt i tv-serien.

Se tv-serien her: www.dr.dk