Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Dansk Byggeris uddannelsespolitik 2018

I Danmark skal vi ikke kun konkurrere på viden - vi skal også konkurrere på produktivitet, bæredygtighed, nye processer, kreative ideer og ikke mindst godt håndværk

Bygge- og anlægsbranchen er i hastig udvikling. Nye teknologier vinder frem, og ordrebøgerne er fulde. Det sætter naturligt fokus på behovet for kvalificeret arbejdskraft. Fremskrivninger viser, at vi vil mangle 17.000 faglærte i 2027 inden for byggeriet. Dertil kommer, at den teknologiske udvikling vil forandre byggeriets arbejdsgange og skabe nye kompetencebehov.

Uddannelsespolitik er et langt sejt træk. Vi skal sætte alle kræfter ind for at forbedre branchens image og tiltrække flere unge. Vi skal lade plankeværkerne falde og fortælle bredt og åbent om, hvordan et arbejde i bygge og anlæg skaber positive forandringer for mennesker hver evig eneste dag. Og vi skal nedbryde kulturelle barrierer, der kan betyde, at vi går glip af kvalificeret arbejdskraft.

Vi skal blive endnu bedre til at løfte vores uddannelsesansvar. Vi skal holde fast i det gode danske håndværk, men vi skal sørge for, at vi også kommer til at drage fordel af digitalisering og robotter.

Det betyder også, at vi skal blive bedre til løbende at opdatere medarbejdernes kompetencer i efter- og videreuddannelsessystemet. Og det betyder, at vi skal hæve andelen med en videregående uddannelse for at blive endnu bedre til forretningsforståelse, ledelse, logistik og planlægning. Og samtidig udnytte faglige spidskompetencer og globale forretningsmuligheder.

Se Dansk Byggeris uddannelsespolitik her

Kontakt

Louise Pihl
Underdirektørlop@danskbyggeri.dk72160177 / 25666312Regionalpolitik, arbejdsmarked og uddannelse (RAU)