Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Registrering af virksomhed

En kort gennemgang af de mest benyttede selskabsformer. Nederst på siden findes henvisninger til rådgivere og mere detaljerede informationskilder

Registrering eller opstart af egen virksomhed i UK minder i grove træk om det danske system. Alle nye virksomheder skal registreres i ”Companies House”, og der er som i Danmark forskellige juridiske former, virksomheden kan benytte sig af.

Link til Companies House

Det britiske Private Limited Company (Ltd.) svarer på mange punkter til et dansk anpartsselskab, ligesom det britiske Public Limited Company (PLC) modsvarer det danske aktieselskab.

De fleste udenlandske virksomheder registreres som Ltd., men der findes som i Danmark flere muligheder. Det bør bemærkes, at det britiske Private Limited Company, adskiller sig kraftigt fra det danske anpartsselskab på et punkt. Hvor der i Danmark er et kapitalkrav ved start af et ApS på 125.000 kr., kan man i UK starte et ApS for én penny.

Ved stiftelse af det britiske Public Limited Company, gælder samme kapitalkrav som ved stiftelse af et dansk aktieselskab, som svarer til 500.000 kr.

Ud over ovenstående selskabsformer er der også mulighed for at indgå partnerskaber eller indgå joint ventures.

Det anbefales at kontakte en advokat og/eller en revisor, som har kendskab til både det britiske og det danske marked, inden der træffes endelige beslutninger.

Der er mange muligheder mht. valg af advokatkontorer med ekspertise inden for dansk-engelske problemstillinger. Den danske ambassade foreslår følgende firmaer:

Corren-Troen
http://www.correntroen.com/
Kontaktperson: Per Troen

Krogh and Partner
www.kroghandpartners.com

Royds Solicitors
http://www.royds.com/
Kontaktperson: Claus KG Andersen


Derudover anbefaler ambassaden et firma, der er specialiseret i oprettelse af selskaber:

Anglodan Services Ltd
http://www.anglodan.co.uk/

Den Britiske Ambassade i København har også en liste over revisorer, advokatkontorer og banker med ekspertise inden for dansk-engelske problemstillinger.
Link til den Britiske Ambassade i København

Du kan også vælge at kontakte det britiske investeringsagentur UK Trade & Investment for yderligere information.
Link til UK Trade and Investment.

Kontakt

Anita Kurowska Larsen
Chefkonsulentanl@danskbyggeri.dk72160294International afdeling