Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Tyskland

Tyskland er traditionelt Danmarks største samhandelspartner, også når det gælder byggevareeksport. Udførende viser også stigende interesse for det tyske marked, men reglerne er ikke nemme at overskue.

I 90erne var der mange virksomheder, der søgte lykken i Tyskland. Nu er interessen der igen, men reglerne er ikke blevet mindre indviklet siden dengang.

Tysklandsvejledning

Det kan godt virke overvældende første gang, man skal udføre en byggeopgave i Tyskland, men hvis man ikke har sine anmeldelser og attester i orden, risikerer man store bøder, helt op til 500.000 Euro. Derfor har Dansk Byggeri lavet en særlig vejledning, der giver overblik over de vigtigste regler og procedurer.
Læs mere om Tysklandsvejledningen 2016

 

Moms ved byggeopgaver i Tyskland

Byggeriet har særlige momsregler. Tyskrevision i Flensburg har udarbejdet en kort artikel, der giver svar på de spørgsmål, som er relevante for dig, der som dansk virksomhed vil udføre en byggeopgave henholdsvis for en tysk privat kunde (forbruger) og for en tysk virksomhed.
Læs mere i artiklen Danske håndværkere på tyske byggepladser (pdf)

Juridiske faldgruber ved entrepriser i Tyskland

Ved entrepriser i Tyskland kan der være juridiske forhold man ikke har taget i betragtning, fordi lovgivningen inden for byggeri og anlæg kan fungere anderledes. Advokatfirmaet beck rechtsanwälte har samlet en række juridiske afgørelser fra de domstole for Dansk Byggeri, som kan skærpe opmærksomheden på eventuelle faldgruber, når man indgår en entreprisekontrakt.
Læs mere og få nogle gode eksempler i artiklen juridiske faldgruber i Tyskland (pdf)


Inkasso i Tyskland

Hvad gør jeg, hvis min tyske kunde ikke betaler? Dansk Byggeris medlemmer får en særlig rabat på inkassoskrivelser.
Læs mere om inkasso i Tyskland


Om tysk lastbilsgebyr

Tyskland opkræver såkaldt Maut for lastbilskørsel.

Læs mere om tysk lastgebyr


Fakta og links

Tysklandsgruppe

Gratis mailservice kun for medlemmer i Dansk Byggeri.

Vil du automatisk få en mail, når der sker lovændringer i Tyskland, der berører byggebranchen, når en bygherre søger danske entreprenører, eller når der finder et relevant arrangement sted?

Kom med i Tysklandsgruppen
- kontakt Anita Kurowska Larsen på 72 16 02 94 eller anl@danskbyggeri.dk.

Tyskland som marked

Læs mere om Tyskland som marked hos Eksportrådet i Tyskland

Læs mere

Kontakt

Anita Kurowska Larsen
Chefkonsulentanl@danskbyggeri.dk72160294International afdeling

Styr uden om fedtefadet

Som dansk virksomhed kan man sagtens få del i det tyske opsving. Det kræver bare lidt forberedelse. I denne lille historie kan du læse om en fiktiv virksomhed, der er trådt ind i alle tænkelige fedtefade - for at DU kan styre udenom!
Læs Bygmester Jensens tyske eventyr (PDF)

Vejen til succes på det tyske marked

DS Stålprofil A/S i Hobro har opnået stor succes på det tyske marked - ingredienserne var en stor portion tålmodighed og hardcore strategitænkning
Læs hele artiklen om DS Stålprofils succes i Tyskland