Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Tysklandsvejledning 2016

Vejledningen henvender sig til håndværkeren og entreprenøren, der vil udføre byggeopgaver i Tyskland. Der er en del forskellige administrative procedurer at holde styr på, er der i vejledningen en tidslinje, der viser, hvad virksomheden skal huske og i hvilken rækkefølge

Det kan godt virke overvældende første gang, man skal udføre en byggeopgave i Tyskland, men hvis man ikke har sine anmeldelser og attester i orden, risikerer man store bøder, helt op til 500.000 euro.

Derfor har Dansk Byggeri, Nielsen Wiebe og Partner samt Rechtsanwalt Ingo Schulze udarbejdet en vejledning, der skal hjælpe håndværkeren og entreprenøren, der vil udføre byggearbejder i Tyskland – primært uden fast driftssted – med at undgå de værste faldgruber.

Lavpraktisk hjælp

Der er en del forskellige administrative procedurer at holde styr på. Derfor er vejledningen forsynet med en tidslinje, der viser, hvad man skal huske - inden man går i gang, under byggeriet og efter projektets afslutning.

Ud over selve vejledningen med beskrivelsen af reglerne er der et bilagshæfte med de fornødne tyske blanketter, som man kan kigge i samtidig med at man læser vejledningen.

Vejledningen behandler bl.a. følgende emner:

  • Entrepriseskat på 15% af ordrens bruttobeløb - og hvordan man undgår den
  • Lovpligtige anmeldelser af virksomheden og medarbejdere 
  • Minimumsvilkår ved udsendelse af medarbejdere
  • Skat og moms 
  • Arbejdsmiljø og entrepriseret
  • Kædeansvar og betalingssikring


Se hele indholdsfortegnelsen her (PDF)

Pris

Medlemmer af Dansk Byggeri kan få vejledningen gratis.
Ikke medlemmer kan købe vejledningen for 3.000 kr. ekskl. moms. 

Vejledningen kan bestilles i Servicebutikken 

Kontakt

Anita Kurowska Larsen
Chefkonsulentanl@danskbyggeri.dk72160294International afdeling

Medlemmerne mener

"Vi har kun godt at fortælle om vores opgave i Tyskland. Det gled fint for os, fordi vi fik styr på, hvilke anmeldelser, vi skulle lave og fik udstyret vores medarbejdere med alle de nødvendige papirer. På den måde var Tysklands-vejledningen et rigtig godt værktøj, selv om det var lidt af en klump at få på bordet"

- Bent Rasmussen, Skantag A/S