Hvordan får man i praksis lufttætte konstruktioner?

Tid, sted og pris

19/11 2020 kl. 13.00-17.00
Odense NV
25 ledige pladser
Deltagergebyr - Medlem af Træsektionen 0,00 kr. Deltagergebyr - Medlem af Snedkersektionen 0,00 kr. Deltagergebyr - Medlem af Murersektionen 0,00 kr. Deltagergebyr - Øvrige medlemmer af Dansk Byggeri 860,00 kr.
Alle priser er ekskl. moms
Log ind for at tilmelde kurset

Beskrivelse

Tæthedskravet strammes. Det lovgivningsmæssige fokus på energi og tæthed gør det nødvendigt at deltage på kurset og lære det i praksis.

Indhold
I løbet af kurset vil deltagerne få en overordnet indføring i de problemstillinger, der er omkring lufttætte konstruktioner inden for nybyggeri og renovering. Der sættes fokus på, hvordan man skal gøre på byggepladsen.


På kurset kommer vi omkring følgende emner:


Nybyggeri:

 • Konsekvenser af utætte konstruktioner
 • Typiske fejl
 • Hvor tæt skal et hus være?
 • Betydning og krav til lufttætte konstruktioner
 • Hvor er udfordringerne i 2018- og 2020-kravene i bygningsreglementet?
 • Produkter
  • PE-folier
  • Fugtadaptive dampspærrer/dampbremser
  • Armeret dampspærrer
  • Tape mv.
 • Praktiske løsningsforslag gulv/væg - væg/loft - vinduer/døre


Renovering af boliger:

 • Erfaringer med lufttæthed
 • Eksempel på etablering af lufttæthed i tagkonstruktion – indefra/udefra
  • Kold og varm skunk
  • Åbne tagrum
  • Trempelskontruktion
 • Eksempel på etablering af lufttæthed ved ydervægge
  • Indvendig efterisolering af ydervægge
  • Forsatsvægge


Målgruppe

Mestre, medarbejdere med ledelsesfunktioner samt svende og lærlinge, som har brug for konkret og relevant praktisk viden om, hvordan man opnår lufttætte konstruktioner.


Pris

Kurset er gratis for Træsektionens, Snedkersektionens og Murersektionens medlemmer, da disse sektioner yder 100 % tilskud til deltagergebyret, som er 860 kr. ekskl. moms.


Afmeldingsbetingelser

Sektionerne dækker ikke afmeldingsgebyrer og udeblivelser. Dansk Byggeris afmeldingsbetingelser er gældende. Afmelding mere end fem uger før kursusstart er omkostningsfri. Ved afmelding fem til to uger før kursusstart betales 50 % af kursusprisen. Ved afmelding senere end to uger før kursusstart betales fuld pris.

Loading...

Som led i dit køb af dette kursus/arrangement gør vi opmærksom på, at du pr. e-mail vil modtage vores kursusnyhedsbrev, som vi sender med information om og tilbud på Dansk Byggeris øvrige kurser og arrangementer.

Hvis du senere vil afmelde dig, kan du altid gøre dette i bunden af hvert nyhedsbrev.

Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet, skal du sætte kryds her

For at du kan modtage kursusnyhedsbreve, der er relevante for dig, beder vi dig sætte kryds i de landsdele, du ønsker kursusnyheder fra.

Relaterede kurser

Tørre bygninger - materialer og byggeproces

På lige fod med for høj fugt i bygninger kan for lav fugt give problemer. Bliver den relative luftfugtighed for lav, ændrer materialerne dimensioner, og brugerne af bygningen oplever komfortgener.

1/09 2020 til 1/09 2020
Odense NV

Eksisterende bygninger, efterisolering og fugtforhold

Skimmelsvamp kan hurtigt opstå som følge af fugt - også når du efterisolerer, hvilket er et voksende problem ved mange renoveringer. Det er derfor vigtigt, at du kender muligheder og krav for efterisolering af eksisterende bygninger, så du ikke pådrager dig et ansvar, du ikke er klar over

15/09 2020 til 15/09 2020
Odense NV

Montage af CLT-konstruktioner

Hvad er potentialet ved at bygge i træ i forhold til klimadagsordenen. Der bruges nu mere energi på opførelse af nybyggerier end på drift og vedligeholdelse af bygningerne. Så nu er det endnu mere aktuelt at se på principper for opførelsen af nybyggeri, således at vores nybyggeri opføres med mindst mulig miljøpåvirkning.

29/09 2020 til 29/09 2020
Odense NV

Efterisolering med fokus på typehuse, småhuse og enfamiliehuse

Der forekommer ofte flere muligheder for store miljømæssige og økonomiske besparelser ved efterisolering af småhuse, især typehuse opført 1960-80  

27/10 2020 til 27/10 2020
Odense NV

Hvordan opfylder vi tæthedskravet til nye bygninger?

Som udførende er du nødt til at kende til de tæthedskrav, du skal leve op til i Bygningsreglementet. Du skal vide, hvordan afprøvningen af tætheden foregår. 

3/11 2020 til 3/11 2020
Odense NV

Hvordan undgår vi fugt i byggeriet?

Fugt er årsag til over halvdelen af alle byggeskader. Bliv opdateret på viden om materialer og udførelse, så du undgår at medvirke til fugtskader.

10/11 2020 til 10/11 2020
Odense NV

Energi, rentabilitet og ansvar

Hvis du vil være sikker på at kende kravene til ansvar og rentabilitet i forbindelse med energirenoveringsopgaver, så skal du tage på dette kursus.

25/11 2020 til 25/11 2020
Odense NV

Udfør et risikofrit vådrum - SBi anvisning 252

Kend dit grundlag for at udføre et risikofrit vådrum efter den nyeste anvisning. Kom og få opdateret din viden om vådrum og membraner og bliv skarp på de nye ændringer. 

1/12 2020 til 1/12 2020
Odense NV
Loading...
Scroll til top af siden