Mentor for din lærling

Bliv bedre til at forstå og udvikle din lærling

Mange virksomheder i bygge- og anlægsbranchen har gode erfaringer med at indføre mentorordninger, der hjælper lærlinge og elever med at få succes i jobbet. Med dette kursus bliver du klædt på til mentorrollen, så du kan hjælpe dem med at få en god start på deres arbejdsliv.

Indhold
På dette kursus bliver du rustet til at varetage rollen som mentor, og du lærer at møde de unges spørgsmål og at forholde dig til deres udfordringer og forventninger til fremtidens arbejdsplads. Du lærer også, hvordan du kan hjælpe dem med at finde balancen mellem skole, fritid og virksomheden.


Du får udleveret et arbejdshæfte, der bidrager til, at du får en personlig afklaring på din rolle og planlægning af dine indsatser. I hæftet får du også hjælp til, hvordan du evaluerer samarbejdet med lærlingen.


Program for dag 1:

  • Hvad er en mentor?
  • Rollen som mentor og mentee
  • Hvordan lærer din mentee bedst? Og hvordan understøtter du læringen?
  • Videndeling og inspiration til egen mentorrolle


Program for dag 2:

  • Erfaringsudveksling fra dag 1
  • DISC profil – få indblik i din egen adfærd samt andre persontyper
  • Spot og forstå andre og tilpas din adfærd herefter
  • Kommunikation og den motiverende samtale
  • Ideer til løbende udvikling af lærling/elev


Undervisningsform
Kurset består af to ikke-sammenhængende undervisningsdage. Således er der efter dag 1 god tid til at forberede sig og lave hjemmearbejde til dag 2. Det er muligt at tilmelde sig den første dag eller begge dage. Vi anbefaler dog at deltage på begge dage for at få det størst mulige udbytte. Undervisningen veksler mellem bl.a. indlæg, øvelser og gruppearbejde.


Forventet udbytte
Hvis du deltager på den første dag, får du indblik i, hvordan du kan varetage og udvikle din rolle som mentor. Samtidig får du værktøjer til at strukturere samarbejdet og udviklingen hos lærlingen. Hvis du tilmelder dig begge dage, får du endnu flere vigtige kommunikationsværktøjer, bedre kendskab til dig selv og inspiration til din udvikling, og du bliver introduceret til coaching som udviklingsværktøj.


Målgruppe
Medarbejdere, der er udpeget eller har interesse i at blive udpeget som mentor for lærlinge og yngre medarbejdere i virksomheden.


Det siger en tidligere deltager om kurset:
”Det var et rigtig godt kursus, og det har givet mig en masse værktøjer, som jeg kan bruge til at tackle lærlinge og i øvrigt også andre personer, som jeg møder i hverdagen. Lone var en super underviser og et dejligt, indlevende menneske. Det var tydeligt, at hun gerne ville lære fra sig, og hun har en masse viden om, hvordan man tackler andre mennesker i alle slags situationer. Man skal tage med på kurset for at få den personlige udvikling og efterfølgende en rigtig god oplevelse i dagligdagen, hvor man er klædt bedre på til at hjælpe og håndtere lærlingene".
Søren Sommer, KS- og arbejdsmiljøansvarlig, NHH Service A/S


Mulighed for tilskud
Der er flere af Dansk Byggeris sektioner, der yder tilskud til en del af kursusgebyret, når deres medlemmer deltager på kurser.

Klik her for at se, om din sektion giver tilskud, hvad betingelserne er, og hvor meget tilskud sektionen giver.

Loading...
Scroll til top af siden