Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Norge

Norge er Danmarks tredje-fjerdestørste eksportmarked for byggevarer, og per indbygger det største. Mange danske byggevirksomheder viser også interesse i at tilbyde tjenesteydelser, men bør være opmærksomme på de mange faldgruber.

Norge er ikke er EU-land, og det gør en stor forskel i forhold til de regler, danske byggevirksomheder skal forholde sig til, når de ønsker at bygge i Norge.

Norgesvejledning

For at lette vejen ind på det norske marked og sikre, at færrest mulige virksomheder får sig en ubehagelig overraskelse, har Dansk Byggeri lavet en Norgesvejledning. Den er gratis for Dansk Byggeris medlemmer og kan købes af alle andre.
Læs mere om publikationen Norgesvejledning

Solidaransvar for løn og feriepenge

Virksomheden kan blive økonomisk ansvarlig, hvis en underentreprenør ikke udbetaler løn til sine arbejdstagere. Siden 2010 gælder der et udvidet solidaransvar ved underentreprise og indleje af arbejdskraft i Norge.
Læs mere om solidaransvar for løn og feriepenge

Elektronisk oversigt over ansatte på norske byggepladser

Fra 1. juli 2017 gælder et nyt krav om elektronisk oversigt over alle arbejdstagere på bygge- og anlægspladser. Oversigten skal være tilgængelig for bygherren, arbejdsmiljørepræsentanten, arbejdstilsynet og skattemyndighederne.

Læs mere om den elektroniske oversigt over ansatte

 

Told og indførsel i Norge

Da Norge ikke er med i EU, skal du regne med at skulle passere hele to toldgrænser, når du ønsker at medbringe værktøj, materialer eller entreprenørmateriel til Norge.
Læs mere i Tjeklisten for indførsel og told i NorgeLæs mere om ATA Carnet og rabat for Dansk Byggeris medlemmer

 

Obligatorisk registrering for vikarbureauer i Norge

Alle norske og udenlandske vikarbureauer skal registrere sig, og det er ulovligt at bruge et uregistreret vikarbureau i Norge.
Læs mere om obligatorisk registrering for vikarbureauer i Norge


Landefakta og links

Norgesgruppe

Gratis mailservice kun for medlemmer i Dansk Byggeri.

Vil du automatisk få en mail, når der sker lovændringer i Norge, der berører byggebranchen, når en bygherre søger danske entreprenører, eller når der finder sted et relevant arrangement?

Kom med i Norgesgruppen
- kontakt Anita Kurowska Larsen på 72 16 02 94 eller anl@danskbyggeri.dk.

Norge som marked

Læs mere om Norge som marked hos Eksportrådet i Norge

Læs mere

Kontakt

Anita Kurowska Larsen
Chefkonsulentanl@danskbyggeri.dk72160294International afdeling

Undgå toldbøvl med ATA Carnet

Skal du have de samme varer frem og tilbage over grænsen til Norge, Island, Schweiz, eller et andet land uden for EU, kan du spare tid og penge med et ATA Carnet.

 

Som medlem i Dansk Byggeri får du 25% rabat på ATA Carneter fra 1. juli 2016, hvis du bestiller det hos Dansk Erhverv – The Danish Chamber of Commerce.  

Læs mere om ATA Carnet her

Job i Norge?

  • Kunne du tænke at blive ansat i et norsk firma?
  • Eller i et dansk firma, der har opgaver i Norge?
Læs mere på jobsinorge.dk