Tjek betaling til malernes nye sundhedsordning i e-Boks

Dansk Byggeri og Malerforbundet har besluttet, at malernes sundhedsordning overgår fra Alka til PensionDanmark fra den 1. oktober 2018. Tjek din e-Boks, hvor PensionDanmark har sendt et brev med information om betaling til den nye ordning.

Alka har opsagt aftalen om sundhedsordning med bl.a. Dansk Byggeri og Malerforbundet. Derfor flyttes malernes sundhedsordning til PensionDanmark, hvor der i forvejen indbetales pension. 

Hvad koster det?
Medlemmerne kan enten forhøje pensionsbidraget med 0,15 %, så der i alt indbetales 8,15 % til PensionDanmark. 

Alternativt kan medlemmerne betale et fast beløb, der svarer til 30 kr. pr. måned. Beløbet fastsættes af PensionDanmark.

Læs mere i e-Boks.
Det er vigtigt at være opmærksom på, at PensionDanmark i denne uge har sendt brev til alle medlemsvirksomheder med nærmere informationer om betalingen til den ny ordning.

Den nye ordning:
PensionDanmarks sundhedsordning indeholder bl.a. behandlinger på 135 sundhedscentre fordelt over hele landet. På sundhedscentrene kan medarbejderne få behandling af en:

  • Fysioterapeut
  • Kiropraktor
  • Massør
  • Zoneterapeut

Behandlingen kan fås, uanset om problemerne er opstået i arbejdstiden eller i fritiden. Behandlingerne kræver ikke en forudgående lægehenvisning. Herudover tilbyder PensionDanmark bl.a. hurtig diagnose, et sundhedsteam bestående af sygeplejersker og socialrådgivere, der kan rådgive medarbejderne med en bred vifte af sundhedstilbud, psykologhjælp, misbrugerrådgivning m.v.

Medarbejderne er omfattet af ordningen fra første ansættelsesdag – også et år efter at medarbejderen er fratrådt. Medarbejderne er nemlig automatisk dækket af sundhedsordningen et år efter, at indbetalingerne til PensionDanmark er stoppet.

Du kan læse mere om ordningen her: PensionDanmark 

Er medarbejderen allerede i et forløb hos Alka?
Hvis medarbejderen allerede er i gang med et behandlingsforløb i sin nuværende sundhedsordning hos Alka, fortsætter medarbejderen her, indtil behandlingen er slut.

Spørgsmål
Har du spørgsmål, kan du kontakte Dansk Byggeri, Arbejdsgiversekretariatet, telefon 72 16 00 00.

 

Loading...
Scroll til top af siden