Udbetal særlig opsparing i december

Medarbejdere, der er omfattet af HK- og Teknikeroverenskomsten og funktionærlignende ansatte efter timelønsoverenskomsterne, har ret til særlig opsparing. Husk at den særlige opsparing skal udbetales sammen med december måneds løn. Læs om satser.

Den særlige opsparing udgjorde 2,7 % i perioden fra 1. januar 2018 til 28. februar 2018. I perioden fra 1. marts 2018 til 31. december 2018 udgør den særlige opsparing 3,4 %.

 

Hvad beregnes den særlige opsparing af?
Efter HK-overenskomsten og Teknikeroverenskomsten beregnes den særlige opsparing af den A-skattepligtige indkomst, før der beregnes skat, ATP og arbejdsmarkedsbidrag. 

Efter timelønsoverenskomsterne beregnes den særlige opsparing til funktionærlignende ansatte af den ferieberettigede løn.

 

Hvornår skal den betales?
Den særlige opsparing skal udbetales sammen med december måneds løn, medmindre medarbejderen senest den 1. december 2018 har anmodet om at få opsparingen indsat på pensionskontoen.

 

Kontakt
Har du spørgsmål, kan du kontakte Arbejdsgiversekretariatet i Dansk Byggeri på telefon 72 16 00 00 eller mail ags@danskbyggeri.dk.

Loading...
Scroll til top af siden