Feriekortet udgår og erstattes af indberetning til Feriepengeinfo

Feriepenge skal fremover indberettes til Feriepengeinfo, og medarbejderne skal søge feriepenge via Borger.dk. Læs mere om indberetning og udbetaling af feriepenge til danske og udenlandske medarbejdere.

Arbejdsgivernes Centrale Ferieregister (ACF) er lukket, og feriepenge til overenskomstansatte medarbejdere skal derfor nu indberettes til Feriepengeinfo.

Inden lukningen blev alle data fra ACF for optjeningsårene 2016, 2017 og 2018 overført til Feriepengeinfo.

Feriepengene skal som i ACF ikke indbetales, men alene indberettes til Feriepengeinfo. Virksomhederne kan altså som hidtil beholde feriepengene i virksomheden, indtil medarbejderne skal holde ferie og anmoder om at få dem udbetalt.

Læs mere her om indberetning af feriepenge i feriepengeinfo.

Medarbejderne skal søge feriepenge via Borger.dk
Både det elektroniske feriekort og papirversionen af feriekortet er udgået. Det betyder, at medarbejderne ikke længere skal søge om feriepenge via e-boks eller papirferiekortet. Medarbejderen skal i stedet logge på Borger.dk med sit NemID og anmode om feriepenge.

Læs mere om medarbejdernes søgning af feriepenge.

Husk at informere medarbejderne
Efter overenskomsterne skal der udstedes feriekort i februar. Da feriekortet er udgået, er det vigtigt i stedet at informere medarbejderne om, at status for optjente feriepenge kan ses ved at logge ind på Borger.dk med NemID.

Alle medarbejdere har fået direkte besked fra DA i e-boks om, at feriepengeanmodningen nu skal ske i Borger.dk.

Udbetaling af feriepenge
Når medarbejderen har anmodet om feriepenge via borger.dk, sendes automatisk en besked til virksomhedens e-boks om, at en medarbejder har anmodet om feriepenge. Først herefter skal feriepengene udbetales. 

Udenlandske medarbejdere
Feriepenge til udenlandske medarbejdere skal på samme måde indberettes til Feriepengeinfo, og udenlandske medarbejdere skal også anmode om feriepenge via Borger.dk

Læs mere om udbetaling af feriepenge til udenlandske medarbejdere med og uden NemID her

Vejledning på engelsk.

Loading...
Scroll til top af siden