Vent op til 141 dage på en byggetilladelse

Postnummeret afgør, hvor længe borgere og virksomheder skal vente på at få lov til at gå i gang med at bygge parcelhuset, lagerhallen eller kontorbygningen. Læs om den store forskel på, hvor lang tid det i gennemsnit tager for kommunerne at sagsbehandle en byggetilladelse.

Hvis du vil bygge et parcelhus eller en ny kontorbygning i Dragør, så tager det i gennemsnit 141 dage, inden kommunen har sagsbehandlet byggetilladelsen, og håndværkeren kan komme i gang med at støbe fundamentet og lægge de første mursten. Hvis du derimod skal bygge i Vallensbæk, så er papirarbejdet klaret på i gennemsnit fem dage.

En ny opgørelse fra Dansk Byggeri viser, at der er stor forskel på, hvor lang tid det i gennemsnit tager for kommunerne at sagsbehandle en byggetilladelse.


Ingen undskyldning 
Ventetiden er opgjort fra den dag, hvor kommunerne har modtaget alle de oplysninger, som de har brug for til sagsbehandlingen.
- Derfor er mangelfulde ansøgninger heller ikke en undskyldning for de lange ventetider. Det burde ikke tage mere end 14 dage i gennemsnit at sagsbehandle en byggetilladelse, siger Torben Liborius.

Højst 14 dage
Kun fire kommuner kan sagsbehandle byggetilladelser på i gennemsnit 14 dage eller mindre, mens det i 94 kommuner tager mellem 15 og 141 dage. Regeringen og KL har indgået en servicemålsaftale, der siger, at sagsbehandlingen bør kunne klares på mellem 40 og 60 dage afhængig af bygningstype.

Ventetiden stiger
Den gennemsnitlige ventetid på en byggetilladelse var for alle landets kommuner i 2017 på 36 dage. I 2018 er ventetiden steget til 46 dage i gennemsnit, viser Dansk Byggeris tal. Torben Liborius opfordrer kommuner med en lang sagsbehandlingstid til at hente inspiration i andre kommuner.

Læs analysen af ventetiden på en byggetilladelse her


Se hvor langt tid, de enkelte kommuner er om at sagsbehandle en byggetilladelse her

 

Læs hele artiklen her

Loading...