97 kommuner har fortalt om deres erhvervsvenlighed

Dataindsamlingen til dette års analyse af kommunernes erhvervsvenlighed er i fuld gang. Hele 97 ud af 98 kommuner har via et spørgeskema netop givet deres bidrag med nøgletal og fakta om, hvordan det står til med den lokale erhvervsvenlighed

Print artiklen

98 spørgeskemaer blev sendt afsted i starten af februar, og hele 97 er kommet tilbage med svar om alt fra hvornår virksomhederne, der arbejder for kommunen, skal stille med en bankgaranti til om de holder dialogmøder med det lokale erhvervsliv og brug af kædeansvar. Svarene indgår i Dansk Byggeris årlige analyse af, hvor erhvervsvenlige landets 98 kommuner er.

 

- Det er en rigtig flot svarprocent, som viser, at kommunerne går op i at være erhvervsvenlige og gøre det så godt som muligt for deres lokale virksomheder. Og det har glædeligvis ikke noget med efterårets kommunalvalg at gøre, for det er helt i tråd med den udvikling, vi har set de sidste fem år, hvor den øgede fokus på vigtigheden af erhvervsvenlighed er blevet fulgt op af kommunerne, der generelt er blevet mere erhvervsvenlige, siger erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri, Torben Liborius, og uddyber:

 

- Desværre er det i år igen Tårnby Kommune, som ikke ønsker at deltage. Særligt fordi Tårnby ikke ligefrem ligger i den forreste del af feltet over erhvervsvenlige kommuner, så vil vi meget gerne i dialog med kommunen om, hvilke knapper de med fordel kan skrue på. Jeg håber derfor, at nu hvor alle andre kommuner deltager, at Tårnby vil deltage til næste år.

 

Som noget nyt bliver der i år også spurgt ind til, om kommunerne har en politik om, at folkeeleverne i udskolingen bør tilbydes at komme i erhvervspraktik og om kommunen har en erhvervsplaymaker, der står for kontakten mellem folkeskolerne og de lokale virksomheder.

 

- Analysen af kommunernes erhvervsvenlighed er en dynamisk analyse, som udvikler sig i takt med samfundet og virksomhedernes daglige udfordringer, og derfor kommer der små ændringer indimellem. Og da behovet for flere faglærte bliver en dagsorden, som både kommuner og virksomheder kommer til at mærke i løbet af de kommende år, er det en naturlig del af det at være en erhvervsvenlig kommune at sikre, at de lokale virksomheder også i fremtiden har adgang til kvalificeret arbejdskraft, siger Torben Liborius og tilføjer:

 

- Samtidig giver det de unge et indblik i de mange muligheder for uddannelse og job, der rent faktisk findes, også uden om det almene gymnasium, så et særligt fokus på det her område er en fordel for alle parter.

 

Dansk Byggeris analyse af kommunernes erhvervsvenlighed 2017 udkommer i løbet af sommeren.

 

 

 

Kontaktinformation
Erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri, Torben Liborius, telefon 23 32 34 95
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Loading...