AMU giver ufaglærte adgang til arbejdsmarkedet

AMU-uddannelserne er med til at sikre ufaglærte fodfæste på arbejdsmarkedet. Dansk Byggeri påpeger, at det også vil være en væsentlig opgave for et fremtidigt efteruddannelsessystem

Print artiklen

AMU er uddannelser, som giver medarbejderne i bygge- og anlægsbranchen uddannelse inden for blandt andet sikkerhed og certifikater, og så giver uddannelsesforløb på omkring seks uger, som fx kloakrørlæggeruddannelsen, ufaglærte muligheder for at træde direkte ind på arbejdsmarkedet og udfylde en vigtig jobfunktion. Det viser en analyse fra Dansk Byggeri.

 

- Vi kan se, at de ufaglærte bruger AMU-kurserne til at få grundlæggende arbejdsmarkedskompetencer. På den måde kan de komme ind på arbejdsmarkedet i bygge- og anlægsbranchen, som ellers ville være lukket for dem, forklarer Louise Pihl, underdirektør i Dansk Byggeri.

 

Snart går trepartsforhandlingerne om Danmarks voksen- og efteruddannelsessystem i gang. Og her er det Dansk Byggeris anbefaling, at der også frem over vil være kurser, der sikrer de ufaglærtes adgang til arbejdsmarkedet.

 

- Det er rigtig vigtigt, at de ufaglærte ikke bliver glemt i trepartsforhandlingerne. De, der har fået mindst uddannelse, har brug for en kort og konkret uddannelsesmulighed, og det får de i dag med AMU. Vi skal have endnu mere fokus på, hvordan vi får opkvalificeret de ufaglærte, så de kan komme ind på arbejdsmarkedet. Mange ufaglærte unge starter deres vej i beskæftigelse i fx stillads- og kloakbranchen, og der er de afhængige af adgang til kurser, der giver dem grunduddannelse og muligheder for job, siger Louise Pihl.

 

Du kan læse Dansk Byggeris AMU-analyse her

 

 

Kontaktinformation
Underdirektør i Dansk Byggeri Louise Pihl, telefon 25 66 63 12
Journalist i Dansk Byggeri Sofie Mathson, telefon 29 74 94 44

Loading...