Brolæggerprisen 2017 er overrakt til Høje-Taastrup Kommune

Årets Brolæggerpris til Høje-Taastrup Kommune blev overrakt af Brolæggerlaugets oldermand torsdag den 28. september ved et arrangement på den nye stationsplads i Hedehusene

Print artiklen

- Vi er samlet for at uddele Brolæggerprisen og dermed hylde veludført arbejde, og i år går denne hyldest til Høje-Taastrup Kommune. Den nye stationsplads åbner porten for et byrum, som folk og indbyggere i Hedehusene og Taastrup kan glæde sig over, sagde Brolæggerlaugets oldermand, Claus Johnsen i forbindelse med overrækkelsen.

 

- Det håndværksmæssige helhedsindtryk er usædvanlig godt og de enkelte løsninger, herunder adgang til tog og bus er velovervejede. Belægningen, samlinger og tilslutninger er veludført som et bevis på dygtigt brolægningsarbejde, fortsatte oldermanden.

 

Teglklinker som belægning

Stationsplads Hedehusene udgør 5.000 m2, der hovedsagelig er belagt med teglklinker som reference til dengang, da lokale teglværker brugte Hedehusene Station til transport af deres produktion.

 

Hovedpladsen, som er udsmykket med et springvand og opholdstrappe, danner rammen for restauranter med udeservering samt for markeder og byfester.

 

Juul Frost Arkitekter har designet den nye stationsplads, og P.P. Brolægning A/S har udført det prisvindende arbejde.

 

Selve prisen består af en messingplade, monteret på en chaussésten, som placeres i belægningen et sted på stationspladsen.

 

Desuden følger en kontant pengegave på 25.000 kroner, der ifølge traditionerne skal bruges til give endnu mere inspiration til udsmykning af gader og torve, eller for eksempel til medarbejdere, som ønsker efteruddannelse og mere viden om kvalitetskrav og holdbare belægninger.

 

Borgmesteren takkede

Borgmester Michael Ziegler takkede herefter for prisen:

 

- Jeg er meget stolt over, at jeg på kommunens vegne står her i dag og modtager Brolæggerprisen 2017. Der laves flot brolæggerarbejde mange steder i landet, og jeg er derfor særligt glad for, at Brolæggerlauget i Dansk Byggeri værdsætter netop vores projekt. Tak til arkitekterne Juul og Frost for idéen og for at omsætte de gode ideer fra borgerne til en arkitektonisk flot stationsplads, sagde Michael Ziegler og fortsatte:

 

- Til slut vil jeg gerne takke P.P. Brolægning. I har været yderst kreative, smidige, samarbejdsvillige og har været rigtigt gode til at finde brugbare løsninger. Og så har I samtidig udført et håndværk med en helt usædvanlig nidkærhed og akkuratesse. Det skal I have stor tak for.

 

Foto1 fra overrækkelsen: Brolæggerlaugets oldermand Claus Johnsen og borgmester Michael Ziegler sætter den sidste sten på Stationspladsen.

 

Foto2 fra overrækkelsen: Borgmester Michael Ziegler og oldermand Claus Johnsen flankeres af de dygtige brolæggere fra P.P. Brolægning A/S.

 

Kontakt

Oldermand Claus Johnsen, Brolæggerlauget, telefon. 40 11 08 08, E-mail johnsenbro@gmail.com

Konsulent Mikael Mortensen, Dansk Byggeri, telefon 30 16 37 99, E-mail mmo@danskbyggeri.dk

Kommunikationskonsulent Karin Skolnik, Dansk Byggeri, telefon 23 25 84 69

Loading...