Få hjælp til at gøre boligen grøn

Mere end hver femte danske boligejer vurderer, at de kun har lidt kendskab til mulighederne for energirenovering, men det er der råd for, fortæller Dansk Byggeri

22 procent af danske boligejere vurderer selv, at de har lidt eller meget lidt kendskab til mulighederne for at energiforbedre deres bolig. Det viser Bolius Boligejeranalyse fra 2017. Det er der heldigvis en løsning på, fortæller Camilla Damsø Pedersen chefkonsulent i Dansk Byggeri.

 

- Alt afhængig af hvor man er i processen, har man brug for forskellige former for vejledning. I den indledende fase er Bygningsguiden et godt sted at starte. Der findes mange gode tips til energiforbedringer, som både tager hensyn til økonomi og din specifikke hustype.

 

Få råd af en uddannet energivejleder
Dansk Byggeri anbefaler, at alliere sig med en håndværker, som er uddannet energivejleder.

 

- Hvis man alligevel skal lave forbedringer eller renoveringer på boligen, kan en håndværker, som også er uddannet energivejleder, vejlede om, hvordan du bedst kan spare på energien, siger Camilla Damsø Pedersen og fortsætter:

 

- Som forbruger behøver man ikke vide alt om, hvordan man energiforbedrer sin bolig. Det vigtigste er, at man ved, hvor man kan finde informationerne henne, og hvem man kan søge vejledning hos. Desuden kan det være med til at give dig en bedre energimærkning, og det er en fordel, hvis man engang skal sælge.

 

Husk, at der i resten af 2017 stadig er mulighed for at bruge det grønne håndværkerfradrag, når du laver energiforbedringer på din bolig.

 

Læs mere om, hvad fradraget dækker, og hvordan det fungerer

Find en energivejleder

Bygningsguiden

 

Kontakt:
Chefkonsulent Camilla Damsø Pedersen, Dansk Byggeri, telefon 72 16 02 24
Journalist Christina Houlind, Dansk Byggeri, telefon 29 74 94 44

Loading...
Scroll til top af siden