Gør boligen klar til vinteren

Allerede nu har flere store regnskyl ramt Danmark, men efteråret og den kommende vinter byder på endnu flere vejrlige udfordringer. Derfor har Dansk Byggeri samlet nogle gode råd til at gøre boligen vinterklar

Vi er mange, der håber, at efteråret og vinteren vil vise sig fra sin tørre og lune side, men noget tyder på, at vi håber forgæves. Her kommer der derfor nogle råd fra Dansk Byggeri til, hvordan du forbereder dig på den våde og kolde tid.

 

Rens tagrenderne
Når regnen siler og skal transporteres væk fra boligen via taget, er det meget vigtigt, at der er fri passage i tagrenderne. Ellers vil vandet løbe over tagrendens kanter og ned langs facaden på huset, og det kan være med til at give fugtskader.

 

Tjek nedløbsrørene
Når nu du er i gang med at rense tagrenderne, så er det også en god idé at tjekke, at der er fri passage gennem nedløbsrørene, og at der ikke er huller, hvor vandet kan løbe ved siden af. Det vil nemlig på samme måde kunne give fugtskader på facaden.

 

Rengør nedløbsbrønden
Når du har ordnet tagrender og nedløbsrør, er det sidste vigtige tjek nedløbsbrønden, som skal lede vandet videre ud i kloakken. Der kan nemlig ophobe sig blade og andet skidt og snavs. Den skal renses, så den er klar til de store mængder vand, som vi oplever i efteråret og om vinteren. Den skal renses en til to gange om året. Hvis ikke det bliver gjort, kan man risikere, at vandet ikke kan løbe væk fra huset. Når vandet ikke kommer væk, kan det forårsage fugtskader på soklen eller i kælderen.

 

Vandet skal kunne løbe væk fra fliserne
Det er vigtigt at du sikre, at vandet kan løbe væk fra fliserne, og enten ud på en græsplæne eller ned i kloakken. Det er godt, når der falder store mængder vand, så det hurtigt bliver ledt væk fra boligen. Vandpytter kan nemlig blive til livsfarlige skøjtebaner, når nattefrosten melder sin ankomst.

 

Kontakt
Chefkonsulent Mikael Mortensen, Dansk Byggeri, telefon 72 16 01 92 
Journalist Christina Houlind, Dansk Byggeri, telefon 29 74 94 44

Loading...