I frostvejret søger rotterne ind i din bolig

Vinterens kulde får rotter til at søge ind i etageejendomme og parcelhuse. Læs her, hvordan du sikrer din bolig imod uønskede gæster

Print artiklen

Hvis du hører kradselyde bag vægge eller fra loftet, eller hvis der lugter af kloak i din bolig, kan du have fået besøg af rotter. Særligt om vinteren er der god grund til at sørge for, at de upopulære gnavere ikke har let adgang til din bolig.

 

- I frostvejr vil rotter lede efter en varmere rede, og hvis du allerede har observeret rotter i haven, øger det risikoen for uønsket besøg. De bor gerne i store bunker af haveaffald eller skrammel, så det er en rigtig god idé at holde grunden ryddet, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri Mikael Mortensen.

 

Men der er ifølge Mikael Mortensen også mange ting, du som boligejer kan gøre for at sikre din bolig imod rotter.

 

- Utætheder i facade og afløbsrør er det vigtigste at tjekke for. Hvis der er et hul på bare 2 cm i muren eller er ventilationsristen af plastik, kan rotterne altid skaffe sig vej ind til dit hus eller lejlighed, siger han.

 

Ellers lyder rådet fra Mikael Mortensen:

 

- Sæt hønsenet for nedløbsrørene og en rottespærrer i afløbssystemet, hvis du oplever rotter i din bolig. Det er en autoriseret kloakmester, der skal montere rottespærren. Husk også, at du altid skal anmelde rotteobservationer på din grund til din kommunes tekniske forvaltning, slutter Mikael Mortensen.

 

Kontaktinformation
Chefkonsulent i Dansk Byggeri Mikael Mortensen, telefon 30 16 37 99
Journalist i Dansk Byggeri Astrid Høg, telefon 40 12 98 75

Loading...