Kul og koks skiftes ud med biomasse og vindkraft

Den sorte energi bliver ligeså stille skiftet ud med grøn. Mens brugen af kul og koks er faldet, er brugen af blandt andet biomasse og vindkraft vokset så meget, at de vedvarende energikilder næsten dækker en tredjedel af Danmarks energiforbrug, viser nye tal

Print artiklen

Danmark er på vej mod en grønnere fremtid, i hvert fald når det gælder vores energiforbrug. Nye tal fra Energistyrelsen viser, at vedvarende energikilder dækkede 31 procent af Danmarks faktiske energiforbrug i 2015. Olie udgjorde 37 procent, naturgas 18 procent og kul og koks 15 procent.

- Vi bruger selvfølgelig stadig mest olie, men den sorte energi bliver ligeså stille erstattet af mere grøn energi, og det er særligt biomasse og vindkraftproduktion, der bliver brugt i stedet for kul og koks. Danmark er godt på vej mod målet om, at vi i 2050 skal kunne klare os udelukkende med vedvarende energi, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri Camilla Damsø Pedersen.

Men selvom det går den rigtige vej med den vedvarende energi, er det stadig vigtigt og nødvendigt, at vi sparer på energien.

- Jo mere vi kan spare på energien hjemme i privaten ved fx at energirenovere, jo færre penge skal vi i fremtiden bruge på vindmøller, biomasse og andre vedvarende energikilder. Det er en udbredt misforståelse, at vi bare kan bruge løs af energien, fordi den er grøn. Grøn energi koster også penge, så hvis vi skal nå i mål med at gøre Danmark fri af fossile brændsler i 2050 på en omkostningseffektiv måde, skal vores ældre bygninger også energirenoveres. Vi skal ikke bruge mere energi end højst nødvendigt, for så bliver den grønne omstilling en unødvendig dyr affære, siger Camilla Damsø Pedersen.Læs mere i Dansk Byggeris Energianalyse 2017 på s. 38 og 39 her


Kontaktinformation

Chefkonsulent i Dansk Byggeri, Camilla Damsø Pedersen, telefon 23 28 49 13
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Loading...