Norge spænder ben for danske byggefirmaer

Dansk Byggeris medlemmer oplever, at de norske skattemyndigheder gør livet surt for dem, når de arbejder i Norge. Dansk Byggeri kræver, at nordmændene overholder den nordiske skatteaftale, som de selv har underskrevet

Print artiklen

Dansk Byggeris medlemmer oplever, at de administrative byrder er så uoverkommelige, at de fleste dropper at eksportere til det norske marked.

 

To ud af tre opgiver

- Ikke mindre end to ud af tre af Dansk Byggeris medlemmer opgiver at arbejde i Norge inden for det første år. Der er simpelthen alt for meget bøvl med skattemyndigheder. Virksomhederne og medarbejderne bliver tvunget til at kontakte ikke mindre end fire forskellige skattemyndigheder og gentage de samme oplysninger igen og igen. Alle skal indgive selvangivelse; både virksomhed og hver enkelt ansat, selv om det kun er en opgave på fx tre måneder. Når tingene så er gået i hårdknude, bliver de sendt fra det ene skattekontor til det næste, siger Anita Kurowska Larsen, chefkonsulent i Dansk Byggeris internationale afdeling, der jævnligt  har magtesløse medlemmer i røret.

 

Hold jer til aftalen, Norge

Dansk Byggeri har to forslag til, hvordan samarbejdet med de norske skattemyndigheder igen kan blive gnidningsfrit for ordentlige og professionelle virksomheder: Dels skal Norge lette de administrative regler, og dels skal det være let at leve op til reglerne.

 

- Det nuværende system frister de brodne kar til at undlade registrering. Det handler jo netop om at fange og straffe snyderne i stedet for at belaste de lovlydige virksomheder unødigt, siger Anita Kurowska Larsen og fortsætter:

 

- Jeg ved, at Nordisk Grænsehindringsråd har fokus på problemet, og de bør tage Dansk Byggeris forslag med i overvejelserne.

  

Læs mere i Eksportanalysen maj 2017 her

  

Kontaktinformation
Chefkonsulent Anita Kurowska Larsen, tlf. 23 81 21 05
Journalist Sofie Mathson, tlf. 29 74 94 44

Loading...