Undgå at falde igennem når du arbejder med glasfacader og -tage

Hvem skal levere hvad, og hvem har ansvaret, når der skal ske leverancer og montage af glasfacader og -tage? Det kan man forvisse sig om i Bips' anvisning A114, og Alufacadesektionen i Dansk Byggeri inviterer nu byggeriets parter på gratis kursus i anvisningen

Print artiklen

Parterne i byggeriet - bygherrer, rådgivere og de udførende - skal benytte Bips' anvisning A114 som grundlag for aftaler om fordeling af projekteringsydelser ved byggerier, hvor der indgår glasfacader og -tage.

 

Anvisningen er udgivet af byggeriets videncenter Molio i sommeren 2016, og den er udarbejdet på initiativ fra Alufacadesektionen i Dansk Byggeri. Sektionen påtager sig derfor også opgaver med at få værktøjet forankret blandt ikke bare egne medlemmer men også medlemmer af Bygherreforeningen, Danske Arkitektvirksomheder og Foreningen af Rådgivende Ingeniører. Det sker med et kursus, som er tilrettelagt for alle relevante parter.

 

- Alufacadesektionen ønsker at forankre den nye anvisning A114 til alle, der arbejder med projektering, montage og leverance af glasfacader og -tage. Anvisningen giver nemlig et nødvendigt grundlag for at udarbejde et tilfredsstillende projektmateriale, siger teknisk konsulent Carsten Pedersen, Dansk Byggeri, og tilføjer:

 

- Behovet for en anvisning på området er blevet større i takt med de seneste års udvikling af tekniske løsninger. Det gælder for eksempel brugen af dynamiske facadeløsninger, men også de meget forskelligartede detaljeringsgrader som er med til at sætte fokus på det aftalegrundlag og de grænseflader, der er mellem byggesagens enkelte aktører.

 

Der er yderligere information på Molios hjemmeside, hvor man også kan tilmelde sig kurset, som finder sted den 19. april kl 14 - 17 i Huset i Middelfart. Deltagelse er gratis.

 

Kontaktinformation
Teknisk konsulent Carsten Pedersen, konsulent for Alufacadesektionen, telefon 51 26 89 22
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32

Loading...