31 kvinder med job i byggeriet skal tiltrække flere

En flok kvindelige lærlinge og svende mødes i weekenden for at blive klar til at tage Danmark rundt og fortælle om, hvordan det er at arbejde i byggeriet.

Målet er at få flere kvinder til at vælge en uddannelse og karriere i bygge-, anlægs- og installationsbranchen. Og det er der brug for, mener Dansk Byggeri. Minister for ligestilling Eva Kjer Hansen er med til at sparke indsatsen i gang.

 

De 31 kvinder er en del af projektet Boss Ladies, der arbejder for at få kvindernes øjne op for de mange spændende erhvervsuddannelser inden for bygge, anlæg og teknik. De bliver en del af et kommende ambassadørkorps, som skal rundt på landets folkeskoler og erhvervsskoler og informere eleverne og deres uddannelsesvejledere om uddannelserne, selve arbejdet med malerpensel, måleinstrument, rør, mursten, beton og træ - og de mange muligheder, der er for at læse videre med en faglært uddannelse i rygsækken.    

 

- Ambassadørerne skal være rollemodeller for andre kvinder. Ved at fortælle, hvorfor og hvordan de selv besluttede at tage en uddannelse som for eksempel murer, elektriker eller bygningskonstruktør og om de erfaringer, de har gjort sig undervejs, kan de forhåbentlig inspirere andre. Og ikke mindst være med til at nedbryde myten om, at det er et mandefag, siger underdirektør i Dansk Byggeri Louise Pihl.

 

Lige nu er færre end hver tiende ansat i bygge- og anlægsbranchen en kvinde. Men der er brug for begge køn i fremtiden. Den seneste prognose viser, at byggeriet og installationsbranchen kommer til at mangle 17.000 faglærte medarbejdere om kun 10 år.

 


Kvinderåd og Boss Ladies spiller godt sammen
Dansk Byggeri arbejder ad flere kanaler på at tiltrække flere kvinder til branchen og har blandt andet også etableret Byggeriets Kvinderåd, som til november er klar med en række anbefalinger til, hvordan bygge- og anlægsbranchen kan få flere kvinder til at tage en faglært uddannelse i byggeriet.

 

- Vi kan ikke gøre nok for at vende udviklingen. Og jeg er glad for at Byggeriets Kvinderåd og Boss Ladies, som har byggeriets arbejdsgiverorganisationer og fagbevægelsen i ryggen, supplerer hinanden så godt. Der er kamp om de unge, og det er på høje tid, at vi gør en ekstra indsats for at få fat i alle – både mænd og kvinder, siger underdirektør Louise Pihl, Dansk Byggeri.     


Fakta om Boss Ladies
Boss Ladies er et treårigt projekt startet af Divers – Foreningen for diversitet og lige muligheder. Samarbejdspartnere er Dansk Byggeri, 3F, KL, TEKNIQ – installationsbranchen, Dansk El-forbund, Danske Malermestre og Blik og Rør, og projektet består af en række forskellige aktiviteter, herunder ambassadørkorpset. Projektet er støttet af Nordea-fonden, Grundejernes Investeringsfond og Bygge- og anlægsbranchens Uddannelsesfond. 

 

Pressen er velkommen til at overvære ministerens åbning af campen lørdag den 27. oktober klokken 12.00 – 12.30, Arsenalvej 10, København K.

Kontakt
Underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl, lop@danskbyggeri.dk, telefon 25 66 63 12
Journalist Caroline Schrøder, csc@danskbyggeri.dk, telefon 29 74 94 44  

 

Loading...
Scroll til top af siden