Arbejdsmiljøpris til Gardit A/S for opfindelse der kan redde liv

Gardit A/S, der er en del af C G Group A/S, vinder Arbejdsmiljøprisen 2018. Virksomheden har udviklet en sikkerhedsafbryder, der forhindrer dødsulykker og reducerer smerter og kramper i fingre og arme ved sandblæsning.

Arbejdsmiljørådet kårer Gardit A/S som vinder af Arbejdsmiljøprisen i kategorien Muskel- og skeletpåvirkninger. Udviklingen af en sikkerhedsafbryder til sandblæsningsudstyr er resultatet af, at Gardit A/S sammen med Industrilakerernes Landsforening og arbejdsmiljøafdelingen i Dansk Byggeri løbende har testet og forbedret sandblæsningsudstyret. Også Arbejdstilsynet og Byggeriets Arbejdsmiljøbus (BAM-BUS) har deltaget i udviklingsarbejdet.

 

- Det har været helt unikt, at alle parter har arbejdet sammen om at løse et udbredt arbejdsmiljøproblem, der tidligere har ført til meget alvorlige arbejdsulykker. Jeg er stolt over, at det nu også udløser Arbejdsmiljøprisen 2018, det er fuldt fortjent, siger arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen, Dansk Byggeri.

 

Det var to ulykker med fatale følger, der fik Industrilakerernes Landsforening og Arbejdstilsynet til at fokusere på, hvordan ansatte i byggeindustrien håndterer sandblæsningsudstyr. Man brugte mange kreative løsninger med elastikker og strips ved sandblæsning for at fastlåse sikkerhedsafbryderen, så hånd og arm blev aflastet. Men efter de alvorlige ulykker blev der for alvor sat gang i at finde en løsning, der i dag sikrer et godt arbejdsmiljø og forhindrer dødsulykker.

 

Prisen kommer bag på Gardit A/S
Gardit A/S har været testvirksomhed i udviklingsarbejdet, der har strakt sig over halvandet år. Her er medarbejderne glade for den nye sikkerhedsafbryder. Ikke mindst fordi den fjerner den fysiske belastning af hænder og arme, der tidligere var, når man skulle klemme på en sikkerhedsafbryder.

 

- Selv om vi er en af største virksomheder inden for overfladebehandling og korrosionsbeskyttelse, og sandblæsning er en stor del af vores arbejde, havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig at vinde Arbejdsmiljøprisen. For os har det været naturligt at gå ind i udviklingsarbejdet for et bedre arbejdsmiljø til gavn for både vores egne medarbejdere og alle andre, der arbejder med sandblæsning, siger Morten Lindholt Laursen, CEO i familievirksomheden C G Group A/S, som Gardit A/S er en del af, og bestyrelsesmedlem i Industrilakerernes Landsforening i Dansk Byggeri.

 

Kontakt:

Mette Møller Nielsen, arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, tlf. 22 45 47 72, mmn@danskbyggeri.dk
Morten Lindholt Laursen, koncernchef i Gardit A/S, bestyrelsesmedlem i Industrilakerernes Landsforening i Dansk Byggeri, tlf. 40 82 12 21, ml@gardit.dk

Loading...
Scroll til top af siden