Byggebranchen er kommet op i det gule felt

Stadig flere bygge- og anlægsvirksomheder har svært ved at skaffe de medarbejdere, de har brug for. Men vi er endnu langt fra den overophedning, der var på arbejdsmarkedet i 2006-2007 op mod finanskrisen. Et nyt overophedningsbarometer fra Dansk Byggeri viser, at bygge- og anlægsbranchen ligger i det gule felt

Det nye barometer fra Dansk Byggeri illustrerer, hvad status er på arbejdsmarkedet i både bygge- og anlægsbranchen og i erhvervslivet generelt. Det viser, at byggeriet er den branche, der er mest presset lige nu.

 

Barometeret er bygget op som et trafiklys med en grøn farve, der illustrerer et tempereret arbejdsmarked. En gul for det varme arbejdsmarked, og en rød for et arbejdsmarked, der er overophedet. Ser man på alle brancher under ét, ligger de lige på grænsen mellem grøn og gul.

 

Byggeriet er i det gule felt

Bygge- og anlægsvirksomhederne er derimod godt oppe i det gule felt, men altså stadig et stykke vej fra det røde overophedede arbejdsmarked.

 

- Der er ingen tvivl om, at der er længere mellem de dygtige medarbejdere, end der har været i mange år. Men situationen er ikke akut endnu. Det skyldes ikke mindst, at lønningerne ikke er steget så voldsomt, som vi så i 2006-2007, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

 

Dansk Byggeris barometer sammenholder, hvordan lønningerne har udviklet sig, hvor stor manglen på arbejdskraft er, og hvor mange virksomheder, der søger forgæves efter medarbejdere. Tallene stammer fra henholdsvis Dansk Arbejdsgiverforening, Danmarks Statistik og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

 

Ryk hen, hvor jobbene er

 - Lige nu er vi i en situation med stigende temperatur på arbejdsmarkedet – med bygge- og anlægsvirksomhederne i front. Derfor er det vigtigt, at politikerne her i de gode tider sikrer, at der er tilstrækkelig med arbejdskraft til rådighed. Det kræver blandt andet, at alle, der er i stand til at arbejde, rykker sig derhen, hvor jobbene er, siger Dansk Byggeris adm. direktør Lars Storr-Hansen.

 Se metodenotatet

 

Kontakt

Adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, lsh@danskbyggeri.dk, telefon 41 19 33 04  

Pressechef Helen Jensen, Dansk Byggeri, hje@danskbyggeri.dk, telefon: 21 24 47 02

Loading...
Scroll til top af siden