Flere konkurser i bygge- og anlægsbranchen

Flere bygge- og anlægsvirksomheder måtte dreje nøglen om i april, hvis man sammenligner med samme måned sidste år. Men Dansk Byggeri venter, at situationen bliver bedre i løbet af året, og at 2018 samlet set vil byde på færre konkurser end 2017.

Der var 80 konkurser i bygge- og anlægsbranchen i april, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det er 20 flere end i april sidste år.

 

- Med de nye tal for april fortsætter den tendens, vi har set det seneste stykke tid. Det er en udvikling, som kan virke paradoksal i en tid, hvor bygge- og anlægsbranchen klarer sig godt. Men det vidner om, at der stadig er kamp om opgaverne, siger analysechef Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri.

 

Ser man på årets første fire måneder, har der været 278 konkurser i bygge- og anlægsbranchen i alt. Det er en stigning på 15 procent i forhold til samme periode sidste år. Alligevel er Dansk Byggeris analysechef optimist.

 

- Når vi ser lidt ud i fremtiden, venter vi lidt færre konkurser end i 2017. Der er simpelt hen for meget aktivitet i branchen til, at vi skal se et stigende antal konkurser i år samlet set, siger analysechef Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri.

 

Kontakt

Analysechef Andreas Fernstrøm, afe@danskbyggeri.dk, 21 26 66 34

Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, 21 24 47 02

Loading...
Scroll til top af siden