Godt at første spadestik er taget mod unfair konkurrence

Dansk Byggeri hilser den nye delaftale, der vil sikre virksomheder mod unfair konkurrence fra det offentlige, velkommen. Vi kommer gerne med input til arbejdsgruppen, der skal bygge videre på del aftalen og komme med nye forslag, som yderligere kan begrænse adgangen til regionernes og kommunernes erhvervsaktivitet

Regeringen har taget første spadestik til, at der bliver mere fair konkurrence om opgaverne mellem det offentlige og private virksomheder. Det har i en lang årrække plaget bygge- og anlægsbranchen, og Dansk Byggeri er derfor glade for den brede delaftale, som regeringen har indgået med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og de radikale.

 

- Vi er positive overfor udspillet. Det er på tide, at der bliver sat en stopper for kommunernes erhvervsaktiviteter. Det har længe givet lokale bygge- og anlægsvirksomheder hovedpine, når kommunen pludselig har prøve kræfter med opgaver, som de private hidtil har løst som fx at sælge brugte vinduer eller lave kloakarbejde. Så det er godt, at der gøres noget ved det nu, siger Morten Kamp Thomsen, erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri.

 

Et væsentligt element i delaftalen er, at kommuner og regioner fremover skal oplyse årsagen, når de selv vælger at løse en konkret opgave, frem for at give den til en af de bydende virksomheder. Det sker efter et såkaldt kontrolbud, hvor kommunen har undersøgt, hvad prisen vil være, hvis de selv løser opgave, der har været i udbud.

 

- Det er godt, at regeringen har lyttet. Det har længe været et stort ønske fra Dansk Byggeri, at der rent faktisk bliver fulgt op på, om kommunerne er i stand til at levere den pris og kvalitet, som de rent faktisk siger, når de vælger deres eget tilbud frem for tilbud fra private virksomheder, siger Morten Kamp Thomsen, der også er glad for, at aftalen sikrer, at der i fremtiden kun vil være ét sted at klage.  

 

Regeringen vil bygge videre på delaftalen i efteråret. Blandt andet har de nedsat en arbejdsgruppe, der skal komme med konkrete forslag, der yderligere skal begrænse adgangen til statslig, regional og kommunal erhvervsaktivitet.

 

- Dansk Byggeri ser frem til at følge arbejdet i den arbejdsgruppe, regeringen har nedsat, og vi er parate til at give arbejdsgruppen input til nye forslag, som yderligere kan begrænse den offentlige sektors erhvervsaktivitet. Det tekniske område virker umilddelbart som et godt sted at starte, siger Morten Kamp Thomsen.

 

Kontakt:
Morten Kamp Thomsen, erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri, tlf. 26 79 71 34
Susanne Lundbeck, journalist i Dansk Byggeri, tlf. 30 69 57 13

 

 

Loading...
Scroll til top af siden