Kun få bygge- og anlægsvirksomheder overvejer at ansætte kvinder

Der er lang vej igen, før Camilla, Marie og Emilie bliver almindelig navne på de danske byggepladser og i skurvognene. I hvert fald hvis man spørger virksomhederne. Langt størstedelen af bygge- og anlægsvirksomhederne overvejer nemlig ikke at ansætte en kvindelig håndværker inden for det næste år, viser en rundspørge fra Dansk Byggeri.

Når kvindelige håndværkere og bygningsarbejdere søger job, er det især de større og helt store virksomheder, der trækker, viser en rundspørge fra Dansk Byggeri. Men det er ikke så mærkeligt. Kun hver fjerde bygge- og anlægsvirksomhed med under 20 medarbejdere overvejer at ansætte kvindelige håndværkere inden for det næste år. Mens det er lidt mere end hver tredje af de større virksomheder.

 

Det er også de større og helt store virksomheder, der har flest kvinder ansat. 29 procent af de store virksomheder har kvinder ansat i dag, mens det gælder 16 procent af de mindre.

 

- Vi skal have det tal højere op. Men hovedårsagen til, at forholdsvis få bygge- og anlægsvirksomheder har kvinder ansat, er, at der er så få at vælge imellem. Færre end hver tiende medarbejder i bygge- og anlægsbranchen er i dag en kvinde, og sådan har det været de sidste 20 år. Vores mål er, at andelen af kvinder skal fordobles i løbet af de næste 10 år, siger underdirektør Louise Pihl, Dansk Byggeri.

 

Byggeriets Kvinderåd skal trække flere kvinder til

Tirsdag den 3. april holdt Dansk Byggeris nye Kvinderåd sit første møde. Målet med rådet er netop at få flere unge kvinder til at interessere sig for en uddannelse og karriere inden for bygge og anlæg.  Og der var god gang i debatten.

 

- Mange piger tænker slet ikke på, at byggebranchen kan være noget for dem, når de skal vælge uddannelse. Og der kom flere forslag til, hvordan man kan påvirke pigerne, allerede fra de er helt små. Det kan være gennem undervisningsmateriale i skolerne eller besøg på byggepladser. Pigerne skal have mulighed for selv at opleve, at de faktisk er gode til at skabe, bygge og komme med kreative løsninger, siger underdirektør Louise Pihl, Dansk Byggeri.

 

Byggeriets Kvinderåd mødes næste gang til august. Frem til da arbejder Dansk Byggeri og rådets medlemmer videre med ideerne.

 

Men det er et langt sejt træk. Dansk Byggeris spørgeundersøgelse viser, at kun hver fjerde af de større virksomheder i dag får jobansøgninger eller henvendelser fra kvindelige håndværkere. Mens det gælder for 18 procent af de mindre virksomheder.  

 

Kontakt:

Underdirektør Louise Pihl, lop@danskbyggeri.dk, telefon 25 66 63 12

Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Loading...
Scroll til top af siden