Ledigheden når laveste niveau siden 2009

I juli faldt ledigheden med 400 fuldtidspersoner i forhold til i juni måned. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Der er nu 107.300 fuldtidsledige og gode muligheder for at få endnu flere i arbejde særligt i byggeriet

Kun 3,9 procent af arbejdsstyrken står i øjeblikket uden et job. Med kun 107.300 fuldtidsledige er ledigheden på laveste niveau siden starten af 2009.

Der har dog i perioden august 2016 til august 2017 været en stigning i ledigheden blandt andet fordi, at flere flygtninge blev visiteret jobparate og til rådighed for arbejdsmarkedet. Men siden august sidste år har ledigheden igen været moderat faldende.

- Virksomhederne har travlt i øjeblikket, og det giver en rigtig god mulighed for at få flere marginaliserede grupper i arbejde. Netop det har bygge- og anlægsbranchen indtil videre været rigtig god til. Det er selvfølgelig vigtigt forsat at understøtte, at endnu flere personer kan blive en del af et fællesskab på arbejdsmarkedet og bidrage til samfundet, siger økonomisk konsulent Jacob Hangaard, Dansk Byggeri.

Udviklingen på arbejdsmarkedet betyder samtidig, at man ikke skal forvente, at bruttoledigheden falder med lige så stor hast som før krisen. Her faldt ledigheden med knap 40.000 fuldtidspersoner mellem 2007 og 2008.

- Ledigheden vil blive ved med at falde på grund af fremgang i økonomien, men det vil formentlig forsat være et moderat fald, fordi den højere efterløns- og folkepensionsalder også i de kommende år bidrager til en stigende arbejdsstyrke, siger økonomisk konsulent Jacob Hangaard, Dansk Byggeri.

Kontakt

Økonomisk konsulent, Jacob Hangaaard, jha@danskbyggeri.dk, 61 66 53 58

Pressekonsulent Anette Sørensen, ans@danskbyggeri.dk, 30 36 02 65

 

Loading...
Scroll til top af siden