Optimistisk erhvervsliv investerer i ny bilpark

Aldrig før har erhvervslivet købt eller leaset så mange biler som i 2016 og 2017. Selvom rekorden fra 2016 lige akkurat ikke blev slået i 2017, vidner erhvervslivets bilinvesteringer ifølge Dansk Byggeri om stigende økonomisk optimisme, ikke mindst i byggeriet

- I disse år investerer erhvervslivet i nye biler som aldrig før. Men mens alt i 1. halvår 2017 tydede på endnu et rekordår, så betød efterårets usikkerhed om ændret registreringsafgift, at 2017 på målfoto blev lidt svagere end 2016, hvad erhvervslivets bilkøb angår, siger Bo Sandberg. Cheføkonom i Dansk Byggeri.

 

- Antallet af nyregistrerede personbiler i erhvervslivet faldt med 0,8 procent og antallet af varebiler faldt med 2,2 procent. Det næsten uændrede høje niveau vidner dog om fortsat økonomisk optimisme, ikke mindst i byggeriet, siger Bo Sandberg og fortsætter:

 

- Bilsalget til erhvervslivet har kørt i højt gear i godt og vel fire år. Ifølge Danmarks Statistik blev der i 2017 nyregistreret 91.174 personbiler og 40.470 varebiler i erhvervslivet, siger cheføkonomen.

 

Varebilen er livsnerve for byggeriets SMV’ere
Danmarks Statistiks opgørelse af bilsalget til erhvervene er ikke opdelt på brancher. Men det er velkendt, at bygge- og anlægsbranchen er den af de større brancher, som efterspørger flest varebiler og er mest afhængig af bilens mobilitet til transport til og fra kunder samt til værktøjs- og materialeopbevaring.

 

- Tidligere var det varebiler mellem to og tre ton, der blev solgt flest af, men i 2017 er erhvervslivet steppet et niveau op i bilinvesteringerne, så det nu er varebiler mellem 3 og 3½ ton, der sælges flest af. I 2017 var det 15.100. Det er samtidig den mest udbredte biltype blandt både små og mellemstore bygge- og anlægsvirksomheder, siger Bo Sandberg.

 

Leasing fylder nu 72 procent
Han peger på, at anvendelsen af leasing er steget.

 

- Når antallet af nyregistrerede biler i erhvervslivet i de senere år har lagt sig ud i overhalingsbanen, skyldes det blandt andet en stigende anvendelse af leasing. I øjeblikket udgør leasingbilerne hele 72 procent af alle nye personbiler i erhvervslivet. Hertil kommer tre år i træk med sænket registreringsafgift. Men det høje niveau i erhvervslivets bilinvesteringer skyldes dog også de positive økonomiske konjunkturer, slutter Bo Sandberg.

 

Kontakt

Cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg, telefon 28 50 38 19

Kommunikationskonsulent i Dansk Byggeri, Karin Skolnik, telefon 23 25 84 69

Loading...
Scroll til top af siden