STOP TYVEN - Dansk Byggeri tager kampen op mod tyveri fra varebiler og byggepladser

500 millioner kr. Det er, hvad Dansk Byggeri vurderer, at der hvert år bliver stjålet for fra varebiler og byggepladser. Og problemet bliver større og større. Men nu skal et nyt initiativ gøre livet sværere for tyvene.

I løbet af de kommende uger vil Dansk Byggeri tilbyde alle sine medlemmer en sikringspakke, der skal forhindre tyverier.

 

- Vi er for at sige det lige ud godt og grundigt trætte af det omfattende tyveri fra varebiler og byggepladser. Derfor opfordrer vi alle vores medlemmer til at blive en del af kampagnen STOP TYVEN ved at få sikringspakken installeret, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

 

Store tab

Tal fra Dansk Byggeris forsikringspartner Byggeriets forsikringsservice, der er en del af Gjensidige Forsikring, viser en stigning i omfanget af tyveri fra varebiler på ikke mindre end 81 procent fra 2016 til 2017. Med den kommende kampagne ønsker Dansk Byggeri at mobilisere medlemsvirksomheder, forsikringsselskaber og politi for at få sat en stopper for udviklingen.

 

- Vi har fra vores medlemmer hørt meget om problemet med tyveri gennem flere år. Nu bliver vi nødt til at handle og tage kampen op mod tyvene, der tilsyneladende ser varebiler og byggepladser som et tag-selv-bord, siger direktør Michael H. Nielsen.

 

Store konsekvenser for både samfundet og virksomhederne

Når tyve går på rov på byggepladser og i varebiler efter værdifuldt værktøj eller byggematerialer, er det ikke kun et tab for den enkelte virksomhed. Det koster også samfundet flere hundrede millioner kr. om året.

 

Ud over udgifter til erstatning og udbedring af skader, skal der oven i lægges omkostninger, som de skadelidte ikke kan få dækket som for eksempel den tid, det tager at købe nyt værktøj, selvrisiko, tabt arbejdstid hos ansatte, der ikke kan arbejde, fordi de mangler værktøj plus tid til indberetning af skader. Hertil kommer de gener, som byggeriets kunder oplever, fordi der ikke kan produceres.

 

Udviklingen skal vendes

Dansk Byggeri har allieret sig med sikkerhedsrådgivningsfirmaet yourCompany og forsikringspartneren Byggeriets Forsikringsservice.

 

- Vi støtter op om Dansk Byggeris initiativ om at tilbyde medlemmerne lettere adgang til god sikring af deres værdier i varebilerne. For at bakke op om alle de medlemmer, der vælger at sikre deres værdier med denne løsning, har vi valgt helt at fjerne selvrisikoen, hvis tyveriet skulle ske alligevel. Efter vores vurdering er løsningen i kampagnen nemlig blandt de stærkeste på markedet, siger policechef i Byggeriets forsikringsservice Maria Muff.

 

Ejer af sikkerhedsrådgivningsfirmaet yourCompany, Christian Pejtersen, har 14 års erfaring med at bekæmpe tyveri og svind. Og personalet består fortrinsvis af tidligere politi- og efterretningsfolk med praktisk erfaring inden for tyveri og bekæmpelse af svind i håndværks- og byggebranchen.

 

- Vores erfaring gør, at vi tror på, vi kan være med til at vende den her udvikling til virksomhedernes bedste, siger Christian Pejtersen.

 

Udstyr og værktøj bliver mærket

De virksomheder, der vil være med, får installeret GPS-udstyr og DNA-mærket værktøj i bilen, som også vil blive synligt mærket for at holde tyvene væk. Konceptet er meget enkelt. Virksomhederne skal gå ind på den kampagnehjemmeside, der er etableret til lejligheden – www.stoptyven.info og sige ja tak til at blive kontaktet.

 

Firmaet yourCompany vil derefter komme ud til virksomheden og i løbet af en time installere sikringspakken. Skulle tyveriet ske alligevel, rykker firmaet ud og lokaliserer de stjålne genstande.

Tilmeld og mere info om STOP TYVEN

 

Kontakt

Direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen – mobil 20 28 52 64

Policechef i Byggeriets forsikringsservice, Maria Muff – mobil 20 92 42 15

Ejer af yourCompany, svindkonsulent Christian Pejtersen – mobil 26 39 76 76

Loading...
Scroll til top af siden