Tjek dit hus og undgå vandskade fra sne, der tør

Temperaturen er gået fra minus til plus. Og det er nu, du skal tjekke dit loft og din kælder for fygesne, og dit tag for smeltende sne. Dansk Byggeri giver gode råd

Efter en tid med knagende frost og sne er tøvejret sat ind. Sneen, der ligger på taget eller er fyget ind i kælderen og på loftet indeholder store mængder vand, som kan ødelægge huset. Hvis vandet får lov til at brede sig, kan det i værste fald give skimmelsvamp.

 

Dansk Byggeri anbefaler, at du bruger tid på at tjekke huset, inden skaden er sket. Det kan godt betale sig, også forsikringsmæssigt. Mange forsikringsselskaber dækker ikke den type skader, og andre forsikringsselskaber vil kræve, at du har gjort noget for at undgå skaderne, før de udbetaler en eventuel erstatning.

 

Her er nogle gode råd:

  • Tjek dit loft og din kælder for fygesne. Det gør du bedst i dagslys. Der, hvor lyset trænger ind, kan fygesneen også komme ind.
  • Fjern sneen, inden den smelter.
  • Tjek isoleringen og mærk, om der er løbet vand ned i den.
  • Fjern sneen på dit tag, hvis du har mulighed for det.
  • Fjern sne og snavs fra tagrenderne, så der er fri passage. Ellers kan du risikere, at vandet i stedet løber ned ad muren og ødelægger den.
  • Når du har fjernet sneen, så hold øje med, om der i dagene efter er tørt på loftet og i kælderen.
  • Har du sommerhus eller kolonihave, skal du også tjekke det.

 

Få fat i en fagmand, hvis du har mistanke om, at dit hus ikke er tæt nok, eller der er sket skader, du ikke selv kan gøre noget ved. I det lange løb er det meget billigere at forebygge vandskader. Har du først fået alvorlige skader på grund af smeltevand fra sneen, kan det blive dyrt at få gjort noget ved det.

 

Kontakt

Chefkonsulent Niels Strange, Dansk Byggeri, telefon 40 33 64 94

Kommunikationskonsulent Karin Skolnik, Dansk Byggeri, telefon 23 25 84 69

Loading...
Scroll til top af siden