Vestjylland har landets laveste ledighed

Ledigheden på det samlede arbejdsmarked landede på 4,3 procent i 2017. Vestjylland havde den allerlaveste ledighed på 3,47 procent, tæt forfulgt af Nordsjælland og Østsjælland. Fyn ligger til gengæld i den tunge ende

Ifølge Danmarks Statistik var ledigheden på hele det danske arbejdsmarked i december 4,2 procent, når der korrigeres for sæsonudsving og omregnes til fuldtidsledige. Dermed kan der også gøres 2017-status: Facit blev, at ledigheden steg en smule fra 4,1 procent i 2016 til 4,3 procent i 2017.

 

- For få år siden var ledighedsprocenten det vigtigste økonomiske nøgletal. Sådan er det ikke længere. De månedlige beskæftigelsestal har overtaget den rolle. Og man skal ikke begræde, når ledigheden stiger en smule. For det afspejler, at arbejdsstyrken i øjeblikket stiger mere end beskæftigelsen – og det er bestemt godt nyt for dansk økonomi og opsvingets varighed, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.

 

Vestjylland er blevet til Vækstjylland
Opgjort samlet for 2017 var der færrest arbejdsløse i Vestjylland med 3,47 procent, i Nordsjælland med 3,50 procent og i Østsjælland med 3,57 procent. Omvendt havde Fyn med 5,15 procent landets højeste ledighed.

 

- Umiddelbart har Vestjylland, Østsjælland og Nordsjælland måske ikke så meget til fælles. Men de deles om æren af landets laveste ledighed i omegnen af 3,5 procent. Det vidner om et bredt funderet opsving, idet erhvervsstrukturen er ret forskellig i disse landsdele, siger cheføkonom Bo Sandberg, der glæder sig over, at ringene fra Hovedstadens opsving har spredt sig til resten af Sjælland.

 

- Men allerlavest er ledigheden altså i Vestjylland, der i de senere år for alvor er blevet til ”Vækstjylland”. Blandt andet har man formået at absorbere det kortvarige beskæftigelsesdyk, der var i offshore-industrien i kølvandet på faldende oliepriser, slutter Bo Sandberg.

 

Kontakt

Cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg, telefon 28 50 38 19

Kommunikationskonsulent i Dansk Byggeri, Karin Skolnik, telefon 23 25 84 69

Loading...
Scroll til top af siden