Dansk Byggeri er klar til at samarbejde om et bedre klima

Dansk Byggeri ser frem til at samarbejde med regeringen på klimaområdet, men ærgrer sig over, at erhvervslivets vilkår var stort set fraværende i Mette Frederiksens åbningstale i Folketinget. Og at det lovkatalog, regeringen lagde frem, vil gøre det dyrere at drive virksomhed.

Bygge- og anlægsbranchen spiller en nøglerolle, når CO2 udledningen skal bringes ned. Og branchen er parat til at bidrage med at bygge bæredygtigt, energirenovere bygninger, klimasikre Danmarks kyster og meget mere.

 

- Det glæder os, at statsministeren anerkender, at erhvervslivet har overhalet politikerne, når det gælder klima og grøn omstilling. Bygge- og anlægsbranchen er klar, når målet om 70 procent CO2-reduktion skal nås. Branchens bidrag er helt nødvendigt, og vi er parat til at indgå i forhandlinger med regeringen om en klimakontrakt på bygge- og anlægsbranchens vegne, sådan som Mette Frederiksen lægger op til, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

 

Et velfungerende erhvervsliv er forudsætningen for velfærd

Men det er vigtigt, at regeringen ikke glemmer erhvervslivet, når pengene til de mange velfærdsløfter skal findes.

 

- Behovet for at forbedre velfærden for nedslidte, børn, ældre og mange andre fyldte det meste af statsminister Mette Frederiksens åbningstale. Fra erhvervslivet må vi stille skarpt på, hvor pengene til den forbedrede velfærd skal komme fra. Virksomhederne og de vilkår, de arbejder under, blev desværre slet ikke nævnt i talen. Og de skattestigninger, vi har hørt om indtil nu, er langt fra nok til at finansiere de mange velfærdsløfter, siger Lars Storr-Hansen.

 

Nye byrder på erhvervslivet

På de vigtige områder som for eksempel beskæftigelse, infrastruktur og udenlandske medarbejdere nævnte statsministeren ingen konkrete initiativer.

 

- Tværtimod holder regeringen fast i at pålægge erhvervslivet nye byrder, blandt andet at forhøje skatten på generationsskifte og at beholde skatten på mobiltelefoner som arbejdsredskab. Vi er bekymrede for, om regeringens forslag til næste års finanslov, der kommer onsdag, pålægger virksomhederne endnu flere omkostninger, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

 

Kontakt

Adm. direktør Lars Storr-Hansen, lsh@danskbyggeri.dk, telefon 41 19 33 04

Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Loading...
Scroll til top af siden