Dansk Byggeri tager skarp afstand fra tvangsarbejde og menneskehandel

En dokumentarudsendelse i Danmarks Radio mandag aften viser eksempler på, hvordan udenlandske medarbejdere bliver groft udnyttet af skruppelløse bagmænd i byggebranchen. Dansk Byggeri tager dyb afstand fra enhver form for tvangsarbejde, slaveri og menneskehandel.

Ingen af virksomhederne, der omtales i udsendelsen, er medlem af Dansk Byggeri.

– Tvangsarbejde og menneskehandel hører ikke hjemme i et moderne samfund. Det er grov kriminalitet, som skal bekæmpes med alle midler. Det opfordrer vi myndigheder og politikere til at tage hånd om så hurtigt som muligt, siger underdirektør Inger Petersen Thalund, Dansk Byggeri.

 

Anbefalinger til at undgå de brodne kar

Dansk Byggeri har tre anbefalinger til at undgå de brodne kar i byggebranchen.

Sørg for at entrere med firmaer, der er omfattet af en overenskomst. Det sikrer ordentlige løn og arbejdsvilkår for de ansatte, lige som virksomheder kan være sikker på, at der er et fagretligt system til at sanktionere overtrædelser.

Kend dine leverandører. Det er vigtigt at møde op til byggemøderne ude på pladserne, så man lærer sine samarbejdspartnere at kende. Og det giver mulighed for at indskærpe, at der skal være ordentlige forhold hos underentreprenørerne. 

Sørg for at lave skriftlige aftaler med underleverandører, så det helt tydeligt fremgår, hvad der skal leveres og under hvilke vilkår, arbejdet skal foregå.

 

Kontakt

Underdirektør Inger Petersen Thalund, ipt@danskbyggeri.dk, telefon 26 21 33 23

Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Loading...
Scroll til top af siden