Folkeskolelærerne skal vide mere om byggebranchen

Når Lejre Kommune holder Markedsdag 2019 for alle ansatte i deres folkeskoler den 2. maj, vil Dansk Byggeri sammen med lokale virksomheder stå klar til at fortælle lærerne, hvordan de kan bruge de lokale virksomheder i undervisningen og selv blive klædt bedre på til at vise eleverne, hvad de kan bruge en erhvervsuddannelse til.

De fleste elever i folkeskolen vælger gymnasiet efter 9. eller 10. klasse. Sådan er det både i Lejre og i resten af landet. Men der er brug for flere unge med en erhvervsuddannelse både nu og i fremtiden, men hvis vi skal have flere unge til at gå den vej, så kræver det at lærerne i folkeskolen er bedre klædt på til at vejlede eleverne.

- Mange folkeskolelærer ved desværre ikke nok om erhvervsuddannelserne. De har selv gået i gymnasiet, og derfor er det også den vej, som der i mange tilfælde er mest fokus på, når eleverne skal vælge, hvad de skal efter folkeskolen, siger konsulent i Dansk Byggeri, Synnøve Klitgaard.

Dansk Byggeri roser derfor Lejre Kommune for at arrangere Markedsdag, der giver alt fra organisationer til foreninger og kulturinstitutioner mulighed for at indtage Hvalsø Hallerne og vise, hvad de har byde på.

- Særligt nu hvor faget ”Åben skole” er kommet på skoleskemaet, er det som lærer vigtigt at kende de muligheder, der er i lokalområdet for at komme ud og vise eleverne, hvad der sker uden for klasseværelset, og hvad de kan bruge alt det i lærer til ude i virkeligheden, siger konsulent i Dansk Byggeri, Synnøve Klitgaard.

Dansk Byggeri har flere tilbud til folkeskolelærerne. Organisationen udgiver fx gratis undervisningsmateriale, hjælper med at formidle kontakt til virksomheder der tager elever i erhvervspraktik eller finde virksomheder, der enten åbner dørene for en skoleklasse eller kommer på besøg i klassen.

Kirke Hyllinge Tømrer- og Snedkerværksted er en af de virksomheder, der sammen med Dansk Byggeri vil troppe op i Hvalsø Hallerne og give folkeskolelærerne mulighed for at lære mere om byggebranchen.

- Allerede nu har flere virksomheder svært ved at finde både lærlinge og medarbejdere, så det er vigtigt, at vi får flere unge mennesker til at se muligheder i byggebranchen. Men hvis lærerne ikke kender ret meget til hverken erhvervsuddannelserne eller fremtidsmulighederne, så er det jo svært at få flere af vores unge mennesker til at kigge vores vej, siger tømrer- og snedkermester Jens Otto Olsen.

Allerede i 2028 vil der alene i bygge- og anlægsbranchen mangle cirka 17.000 medarbejdere med en erhvervsuddannelse.

 

Kontakt

Konsulent i Dansk Byggeri, Synnøve Klitgaard, telefon 20 10 14 08

Ejer af Kirke Hyllinge Tømrer- og Snedkerværksted, Jens Otto Olsen, telefon 40 45 23 85

Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Loading...
Scroll til top af siden