Over 4.000 skolebygninger har et dårligt energimærke

Der er brug for nye vinduer, hulmursisolering eller nyt tag på mange skoler, rådhuse, sportshaller, kulturhuse og andre kommunale bygninger. 70 procent af de bygninger, som kommunerne ejer, har et dårligt energimærke, viser nye tal fra Dansk Byggeri. Blandt de mest berørte er eleverne og lærerne i folkeskolen, som har deres daglige gang i de utætte bygninger.

Kulde, træk og dårligt indeklima er hverdagen på mange folkeskoler rundt omkring i hele landet. Ud af cirka 6.400 kommunalt ejede energimærkede bygninger, som bliver brugt til undervisning, har næsten 4.300 af dem et dårligt energimærke (D-G). Det viser nye tal fra Dansk Byggeri.

 

- Det er en god forklaring på, at mange elever i folkeskolen snakker om hovedpine, dårligt indeklima, træk og så videre. Kommunerne har ikke i tide fået vedligeholdt deres bygninger. Ud over at bygningerne er bedre at opholde sig i, hvis de bliver energirenoveret, så bliver varme- og energiregningen også billigere, siger energipolitisk chef i Dansk Byggeri Camilla Damsø Pedersen.

 

I alt har 23.000 ud af 31.500 kommunale opvarmede bygninger i dag et energimærke. 70 procent har et energimærke D til G, og hører dermed til kategorien af bygninger, hvor der fyres for gråspurvene, og omkostningerne til varme og el ligger i den høje ende. Kun 30 procent har et godt energimærke (A til C).

 

 - Tre ud af fem kommunalt ejede bygninger er bygget før 1980, hvor der for første gang kom energikrav i bygningsreglementet, så der er mange skoler, rådhuse, kulturhuse og andre kommunale bygninger, som trænger til en kærlig hånd, siger Camilla Damsø Pedersen.

 

Ifølge Dansk Byggeri bør kommunerne hvert år energirenovere mindst tre procent af deres bygninger.

 

- Det er nødvendigt, at også kommunerne bliver bedt om at levere på den grønne dagsorden, når regeringen i det nye år kommer med en klimahandlingsplan, siger Camilla Damsø Pedersen, Dansk Byggeri.

 

I 24 kommuner har mere end 80 procent af de kommunale bygninger et dårligt energimærke (D-G). I Viborg, Mariagerfjord, Struer og Vordingborg ser det lidt bedre ud. Her har over 50 procent af kommunernes bygninger et godt energimærke. 

 

Læs analysen "Kommunernes rolle i klimakampen" her

Se hvor mange kommunale bygninger i din kommune, der har et dårligt energimærke her

Se hvor mange skoler i din kommune, der har et dårligt energimærke her

 

Kontakt

Energipolitiskchef i Dansk Byggeri Camilla Damsø Pedersen, telefon 23 28 49 13

Pressekonsulent i Dansk Byggeri Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Loading...
Scroll til top af siden