PRESSEN I DAG 20. februar 2020

Færre klagesager i Byggeriets Ankenævn for tredje år i træk

Byggeriets Ankenævn modtog sidste år 693 klagesager. Det er et fald på 48 sager i forhold til 2018, og det laveste antal i tre år. Lige som tidligere er det klager over tømrerarbejde, der topper listen, og det er Københavnere der klager mest. - Det glæder os, at antallet af sager er faldet med seks pct. fra 2018 til 2019. Og selv om man skal være forsigtig med at tolke på udviklingen et enkelt år, så kan faldet være et udtryk for, at byggeboomet nu er toppet, og at stigningen i byggeriets omsætning og vækst flader ud, siger sekretariatschef i Byggeriets Ankenævn Louise Larsen. Bag ankenævnet står Forbrugerrådet Tænk, Parcelhusejernes Landsforening og Dansk Byggeri.

- - mestertidende.dk, bygtek.dk, elfokus.dk (190220).

Sager om social dumping sætter rekord

Sager om underbetaling af udenlandsk arbejdskraft er steget på fem år med 50 pct. til 415 sager sidste år. Det konkluderer DR på baggrund af en opgørelse fra 3F's byggegruppe over sager, der behandles i et samarbejde mellem 3F og Dansk Byggeri, efter de såkaldte 48-timers-regler indført i 2010. Dansk Byggeri har ikke ønsket at medvirke i indslaget, fordi man lige nu forhandler overenskomst med 3F Byggegruppe. I indslaget bruges et citat fra adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, fra et pressemøde i december, hvor han siger: Dansk Byggeri ønsker en ansvarlig overenskomst, der sikrer virksomhedernes konkurrenceevne og samtidig giver virksomheder og medarbejdere bedre mulighed for efterfølgende at forhandle lokale aftaler, der passer til den enkelte virksomhed. (48-timers møderne kan handle om en bred vifte af tvister på byggepladsen, ud over løn kan det være tvister om manglende overarbejdsbetaling, pension mv.)

- - DR1 TV-Avisen 21.00, dr.dk, fagbladet3f.dk, a4nu.dk, a4arbejdsliv.dk (190220).

Hillerød fik gode råd af Dansk Byggeri Nordsjælland

Der er flere områder, hvor Hillerød Kommune kan gøre det nemmere at drive virksomhed i Hillerød. - Generelt set går det rigtigt godt i Hillerød, og kommunen imødekommer de lokale virksomheder på flere områder. Fx udliciterer de en stor del af deres tekniske driftsopgaver, så private virksomheder kan byde på opgaverne, og når det kommer til den generelle erhvervsvenlighed, er de nummer 40 ud af 98 kommuner, og det er flot at være i den bedste halvdel af alle landets kommuner. Men fx er ventetiden på en byggetilladelse ifølge den seneste opgørelse steget fra i gennemsnit 38 dage til 52 dage, siger formand for Dansk Byggeri Nordsjælland, Jørgen Simonsen.

- - localeyes.dk (190220).

Ugens Finans-podcast diskuterer fusion mellem DI og Dansk Erhverv

I denne uges udgave af Finans-podcasten vender Journalist Dorte Ipsen Boddum og vært Rasmus Bendtsen storfusionen mellem Dansk Industri og Dansk Byggeri. Fusionen betyder, at DI kan tilføje 6.000 medlemsvirksomheder til medlemskredsen. Samlet vil der komme til at arbejde 500.000 medarbejdere i DI’s virksomheder.

- - finans.dk (190220).

Fra 8. til 15. plads: Færre nye virksomheder i Gribskov

I 2018 var Gribskov i top 10 over kommuner med flest nye virksomheder per indbygger mellem 18 og 64 år. Men i 2019 er Gribskov røget fra en 8. plads ned på en 15. plads med 15,8 nystiftede virksomheder per 1.000 indbygger. Det viser nye tal fra CVR, som regnskabsprogrammet Dinero har behandlet. Gribskov blev sidste år nr. 91 ud af 93 i Dansk Industris måling af kommunernes erhvervsklima, og Dansk Byggeris undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed fra 2019 viste, at Gribskov var faldet fra en 19. til en 73. plads.

- - Ugeposten Gribskov side 6 (190229).

Udsigt til større håndværkerfradrag i år

Håndværkerfradraget er sat en smule op fra årsskiftet. Det populære fradrag, som man kan få for energirenoveringer og serviceydelser i hjemmet, reguleres nu hvert år for at følge med prisudviklingen. I år kan man derfor få fradrag for energirenoveringer på op til 12.500 kr. - Håndværkerfradraget hæves med 300 kr. fra 12.200 til 12.500 kr. pr. person pr. år. Det sikrer formentlig, at det ikke udhules af den generelle inflation i samfundet. Og vi er glade for, at der heldigvis nu er kommet politisk ro om fradraget, siger Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg.

- - By og Land side 30 (190220).

For få unge til at tage over, når håndværkere går på pension

For få unge i Midt- og Vestjylland vælger at uddanne sig til fx tømrer, murer eller snedker, når de er færdige med 9. eller 10. klasse. Samtidig er mange ældre håndværkere på vej på pension. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri, som frygter fremtidens mangel på faglærte hænder. - Vi kommer til at opleve en markant mangel på kvalificerede faglærte, når de ældre årgange går på pension. Og det nuværende optag ser desværre ikke ud til at være nok til at erstatte de mange, der forventes at forlade arbejdsmarkedet, siger formand i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Michael Nielsen.

- - Salling Avis side 10 (190220).

Skal du også renovere?

Over halvdelen af vores bygninger skal renoveres i løbet af de næste 30 år. Det er kun halvdelen af boligejerne, der lægger ud med at tænke energi ind, når de renoverer. Ellers risikerer vi at gå glip af nemme energibesparelser, siger økonomisk konsulent i Dansk Byggeri, Nura Deveci: - Vi skal gerne derhen, hvor energibesparende tiltag er det, som alle boligejere går efter som det første. Vores bygninger står for 40 pct. af Danmarks samlede energiforbrug. Og 84 pct. af den energi, vi bruger i hjemmet, går til opvarmning og varmt vand, siger hun.

- - By og Land side 22, Odsherred Avis side 22 (190220).

Naturfagsmaraton i Balling

Onsdag i denne uge dyster 13 skoleklasser fra Skive Kommune om de bedste opfindelser til Naturfagsmaraton i Balling. 325 elever deltager fra Brårup Skole, Friskolen i Skive, Højslev Skole, Ørslevkloster Skole, Resen Skole og Roslev Skole. I år har Naturvidenskabernes Hus samarbejdet med Novozymes, Dansk Byggeri og Dansk Akustisk Selskab om at udvikle tre af de i alt otte opgaver til Naturfagsmaraton.

- - Spøttrup Ugeavis side 9 (190229).

Nyt byggeri skal være grønt byggeri

Der er fokus på bæredygtighed i byggeriet - og det er der god grund til. Både under opførelse og som færdigt byggeri står vores bygninger for en massiv andel af CO2-udledningen. Direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen, sagde til DR i sommeren 2019, at undersøgelser blandt Dansk Byggeris 6.700 medlemsvirksomheder viser, at 65 pct. er klar til at levere bæredygtige løsninger, hvis kunderne efterspørger det.

- - Land og By side 3, Ugeavisen Odsherred side 3 (190220).

Debat: Slipsedrengene skal dele milliardoverskud med arbejderne

Milliarder havner i baglommen på slipsedrengene, efter at de har betalt os vores hårdt optjente løn. Nu må alle arbejdere få del i det økonomiske fremskridt, skriver murerformand Jonas Andersen, Faglig sekretær, 3F – Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening i dette debatindlæg. Vi fik på vores kongres i 2019 valgt en ny hovedforhandler, som i mange år har haft udfordringerne om udenlandsk arbejdskraft tæt inde på kroppen. En hovedforhandler, som har røv nok i bukserne til offentligt at sige, hvad hans bagland kræver over for vores modpart, Dansk Byggeri, skriver han.

- - altinget.dk (200220). / KFR
Loading...
Scroll til top af siden