PRESSEN I DAG 21. februar 2020

Halvt så stort klimaaftryk i 2030: Betonbranchens grønne mål kræver politisk skub

Som det ser ud nu, kan beton ikke undværes, og derfor har den danske betonbranche sat sig for at omstille sig selv i en grønnere retning. Med 35 forslag og ideer vil betonbranchen tage ansvar for sin CO2-udledning. Sådan lyder det fra Bæredygtigt Beton initiativet, som udspringer af branchefællesskabet Dansk Beton i Dansk Byggeri. - Branchen har erkendt, at vi simpelthen skal gøre noget. Vi kigger ind i en fremtid, hvor alle skal belaste klimaet meget mindre, og i den kontekst har vi selvfølgelig et ansvar, siger Dorthe Mathiesen, der er branchedirektør i Dansk Beton.

- - Jyllands-Posten Erhverv side 6 (210220).

Særlig skat rammer københavnske og nordsjællandske virksomheder

Den særlige skat på virksomhedernes ejendomme, dækningsafgiften, er enten afskaffet eller sat meget ned i en lang række kommuner landet over i de seneste år. Dog må de københavnske og nordsjællandske virksomheder stadig punge ud, hvilket Dansk Byggeri mener er med til at skabe en usund og unfair konkurrence. 37 kommuner har i år har valgt at bibeholde afgiften, mens 61 kommuner ikke opkræver dækningsafgiften. - Det glæder os, at ingen kommuner har hævet dækningsafgiften. Men vi er bekymrede over, at provenuet ikke falder i takt med, at færre kommuner opkræver dækningsafgiften og at flere sætter afgiften ned. Derfor opfordrer vi kommunalbestyrelserne til at indføre et afgiftsstop, så provenuet ikke stiger i kr. og ører. Hvis ejendomsvurderingerne stiger, og kommunen derved vil få flere kroner ind i dækningsafgift, mener vi, at satsen bør sættes ned, siger erhvervspolitisk direktør Torben Liborius, Dansk Byggeri.

- - byggetidende.dk (200220).

3F: Antallet af sager om social dumping stiger

Antallet af sager hos 3F, om det som fagforbundet betegner som social dumping, er på fem år steget med 50 pct. til 415 sager sidste år, viser en opgørelse fra 3F's byggegruppe. Opgørelsen dækker de sager, der er blevet behandlet i et samarbejde mellem 3F og Dansk Byggeri efter de såkaldte 48-timers-regler. Dansk Byggeri har ikke ønsket at medvirke i indslaget, da man lige nu forhandler overenskomst med Byggegruppen i 3F. (48-timers møderne kan handle om en bred vifte af tvister på byggepladsen, ud over løn kan det være tvister om manglende overarbejdsbetaling, pension mv.)

- - DR P4 Radioavisen 06.00, DR P3 Nyhederne 09.00 (200220).

OK20: Arbejdsgiverne skal lige regne den ud

Torsdag formiddag fik forhandlerne fra Danske Malermestre udlevereret kuglerammer forud for forhandlingsmødet med Malerforbundet. Det var tre malersvende, der var mødt op foran Malerforbundet i København for at byde velkommen til forhandlerne på arbejdsgiversiden. - Vi vil gerne have, at arbejdsgiverne tæller rigtigt denne gang. Derfor giver vi dem lige lidt hjælp til at regne det hele ud, forklarer Kitt Holm om de medbragte kuglerammer. Egentlig skulle overenskomstforhandlingerne mellem Malerforbundet og Danske Malermestre og Dansk Byggeri være startet i mandags. Men arbejdsgiverne bad om et par ekstra dage til at regne på Malerforbundets OK-krav.

- - Maler.dk (Malerforbundet i Danmark) (200220).

OK 2020: Langvarige forhandlinger på flere områder

Siden forliget på industriområdet er de øvrige overenskomstområder startet op på deres forhandlinger. Endnu er ingen forhandlinger afsluttet, og det gælder også resten af de overenskomster, som forhandles af Blik- og Rørarbejderforbundet. Blik- og Rørarbejderforbundet skal blandt andet forhandle med Dansk Byggeri, ligesom der også skal forhandles en overenskomst på plads for ansatte i VVS-virksomheder.

- - blikroer.dk (200220).

Stor interesse for Dansk Byggeri og Maskinentreprenörernas Øresundskonference i Malmø i næste uge

Øresundskonferencen om et åbent arbejdsmarked for svenske og danske entreprenører arrangeres næste uge i Slagthuset i Malmø i et samarbejde mellem Dansk Byggeri, Maskinentreprenörerna, Sveriges Byggindustrier og Nordisk Ministerråd.

- - newsoresund.dk (200220).

Byggeboxen skal give elever mulighed for at komme tæt på håndværkere og byggeri

Fredag åbner Byggeboxen i Holstebro - et værksted hvor elever fra 4.-7. klasse kan prøve at arbejde med byggeri, byudvikling og bæredygtighed. Eleverne får også mulighed for at møde håndværkere og besøge en byggeplads. - Der skal jo være nogle til at bygge fremtiden, og her er erhvervsuddannelserne en helt afgørende faktor. Så Byggeboxen handler på lang sigt også om at sikre, at virksomhederne i lokalområdet kan få medarbejdere med de rette kompetencer, siger formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Michael Nielsen.

- - folkeskolen.dk (200220). / KFR
Loading...
Scroll til top af siden