Byggeriet klar med milliardplan for infrastruktur

DI og Dansk Infrastruktur i Dansk Byggeri anbefaler en række konkrete anlægsprojekter og vedligeholdelsesopgaver, der kan igangsættes både på kommunalt og nationalt niveau, for at hjælpe landet ud af coronakrisen. Projekterne er samlet i fem overordnede puljer, hvor der ifølge organisationerne bør afsættes 1-2 mia. kr. årligt til hver pulje. Det er henholdsvis cykeltrafik, trafikale knudepunkter, mindre initiativer på transportområdet, en ekstraordinær indsats på vedligehold samt en pulje til klimatilpasning og kystbeskyttelse. - Mange af de projekter kan startes om ikke i morgen, så måske allerede om et par måneder, siger Henrik Friis, branchedirektør i Dansk Infrastruktur.

- - Licitationen side 4 (230420), licitationen.dk (220420).

Dybvad: Landsbyggefondens midler kan blive en del af en større plan for genåbning

En frigivelse af Landsbyggefondens 18,4 milliarder kroner, der er øremærket 453 renoveringsprojekter, kan blive en del af en større plan af genåbningen af landet. Det udtaler boligminister Kaare Dybvad Bek (S) ifølge BygTek. Allerede 16. marts opfordrede aktørerne Dansk Byggeri, BL, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Dansk Ervherv, BAT-Kartellet, Fagbevægelsens Hovedorganisation og Danske Arkitektvirksomheder til, at Landsbyggefondens midler frigives som et led i at holde gang i økonomien under coronakrisen.

- - politikenbyrum.dk (220420).

Mørke coronaskyer i byggeriets horisont

Køen til renoveringer, som venter på tilsagn til støtte fra Landsbyggefonden, kan bringe lyset tilbage i byggebranchen. Der venter det trængte byggeri almene renoveringsopgaver i 83 ud af landets 98 kommuner. Og det er tiltrængt. Ifølge en undersøgelse, Dansk Byggeri har foretaget i begyndelsen af april blandt medlemmerne, har tæt ved halvdelen af Danmarks håndværker- og entreprenør-virksomheder oplevet, at ordrer fra private bygherrer er blevet annulleret siden starten på coronakrisen. Knapt 40 pct. af medlemsvirksomhederne forventer omsætningsfald på mindst 20 procent i 2020.

- - fagbladetboligen.dk (220420).

Debat: Lad håndværkerfradraget sætte skub i beskæftigelsen

Coronakrisen har ramt hårdt hos både små og store virksomheder i Sydjylland. I byggebranchen kan vi se, at manglende opgaver gør, at der hver dag hjemsendes medarbejdere - måske for en periode og måske for bestandigt, skriver formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiensen i dette debatindlæg. En af de ting, som virker på krisen, er håndværkerfradraget. Derfor er det oplagt i denne krisetid at gøre fradraget endnu mere attraktivt ved for eksempel at forhøje det til 25.000 kroner per person i husstanden.

- - Flensborg Avis side 2 (230420), jv.dk (220420).

Kommentar: Kommunale opgaver bliver også til lærepladser

Coronakrisen har mange konsekvenser. En af dem er, at vi ser ind i en fremtid, hvor det bliver sværere for eleverne på erhvervsuddannelserne at få en praktikplads. Derfor er det vigtigt, at kommunerne fortsætter med at fremrykke opgaver, og det er altafgørende, at de hurtigt kommer ud til virksomhederne, skriver Mads Raaschou, formand for Dansk Byggeri Hovedstaden. Foto: Dansk Byggeri.

- - dagensbyggeri.dk (220420).

Debat: Håndværkerfradrag kan genstarte væksten

Her i Nordsjælland kender jeg mange virksomheder i byggebranchen der oplever, at opgaver bliver udskudt eller helt aflyst, skriver Jørgen Simonsen, formand for Dansk Byggeri Nordsjælland i dette debatindlæg. Derfor er det nødvendigt at skrue på nogle af de håndtag, som netop kan sætte gang i hjulene her, og til det er håndværkerfradraget oplagt. Ved at hæve fradraget til 25.000 kroner per voksen i husstanden, gør vi det muligt at sætte gang i hjulene i mange virksomheder i Nordsjælland og resten af Danmark.

- - Frederiksborgborg Amts Avis side 12 (230420).

Kommentar: Stor tak til kommunerne

Næsten hver gang jeg åbner en avis eller læser et nyhedsbrev fra en kommune, bliver jeg glad og taknemmelig over den håndsrækning, som jeg oplever, at kommunerne i hovedstadsområdet giver det lokale erhvervsliv. Jeg er imponeret over det store stykke arbejde, som bliver gjort for at holde gang i hjulene i virksomhederne og holde fast i arbejdspladserne. Herfra skal lyde en stor tak fra byggebranchen til kommunerne, skriver formand for Dansk Byggeri Hovedstaden, Mads Raaschou.

- - Villabyerne side 9 (220420).

Debat: Sund fornuft og besindelse

Det er vores fælles ansvar, at der bliver passet godt på dem, der viser samfundssind ved netop at gå på arbejde uden for egen matrikel, skriver Lars Storr-Hansen, adm. direktør Dansk Byggeri i et fælles debatindlæg med Claus von Elling, formand for BAT-Kartellet, Niels Jørgen Hansen, adm. direktør TEKNIQ Arbejdsgiverne og Ole Draborg, direktør Danske Malermestre. Både sygeplejersken og håndværkeren passer på Danmark i denne tid, og vi skal sammen passe på dem og deres arbejdspladser. Derfor er anlægsloftet fjernet, derfor bliver offentlige investeringer fremskyndet, og derfor skal boligejerne ringe til den lokale håndværker. Det er sund fornuft, skriver de.

- - Licitationen side 9, licitationen.dk (220420).

Ny håndbog om afløb er guide til gode klimaløsningerne

Afløbsforeningen i Dansk Beton i Dansk Byggeri har udgivet en gratis håndbog om afløb. Den bliver en vigtig guide for kommuner og forsyningsselskaber, der planlægger, hvordan fremtidens afløbssystemer skal klare store vandmasser som følge af klimaforandringerne. - Når afløbshåndbogen vejleder om at vælge de rigtige rørløsninger og give anvisninger om korrekt lægning af betonrør, falder den ind i betonbranchens fokus på at udvikle bæredygtige løsninger, siger branchedirektør i Dansk Beton i Dansk Byggeri, Dorthe Mathiesen.

- - Licitationen side 6 (230420), pro.ing.dk/wastetech, localeyes.dk (220420).

Hedeagers tunnelsyn skader København

Med sin komplette afvisning af den østlige ringvej - der ellers vil fungere som en trafikal bypassoperation - afslører borgmester, Ninna Hedeager Olsen (EL) sin meget tilbageskuende vision for København: Det skal være en by uden udvikling, uden nye arbejdspladser og uden plads til almindelige københavnere, hvis de har bil. Enhedslisten stiller sig nemlig i vejen for, at vi med en havnetunnel får den tunge trafik ned under jorden. Dermed skal tonstunge lastbiler fortsat svinge rundt mellem gående, cyklister og barnevogne i det centrale København. At tro, at man i en by, der i snit vokser med 10.000 indbyggere om året, helt kan undvære biler, er en utopi, skriver Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri og Cecilia Lonning-Skovgaard (V) i dette debatindlæg.

- - Østerbro Avis side 10 (220420).

Før corona havde vi den højeste beskæftigelse nogensinde

Ifølge Danmarks Statistik steg lønmodtagerbeskæftigelsen i februar med 1.800 personer. Dermed nåede der at blive sat endnu en beskæftigelsesrekord på 2.806.400 lønmodtagere, før coronakrisen i marts ramte dansk økonomi med en forhammer. - Det er det højeste antal nogensinde i danmarkshistorien. Men den beskæftigelsesrekord kommer desværre nok til at blive stående ganske længe, nu hvor coronakrisen har ramt os, og det går den forkerte vej med beskæftigelsen, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

- - Sydfalster Nyt side 8, vendelboposten.dk, randersidag.dk, loekkenfolkeblad.dk, elektronikfokus.dk, lokalavisenfrederikshavn.dk (220420), saebyfolkeblad.dk skagenonsdag.dk (230420).

Kære kommuner: Hvorfor handler I ikke?

Efter regeringen meldte ud, at anlægsloftet bliver fjernet pga. COVID-19, skulle man tro, at flere kommuner satte skub i renoveringsprojekterne. Den brede opbakning fejler ikke noget. En ny undersøgelse, som analysebureauet Opeepl Denmark har lavet på vegne af Dansk Byggeri, viser, at 69 procent af danskerne ønsker, at landets kommuner i højere grad bør investere i renoveringer. Der er særdeles positive tiltag fra regeringens side, men min oplevelse er, at kommunerne ikke handler på det, skriver Jørgen Christensen, adm. direktør i Acrimo A/ S i dette debatindlæg.

- - Danske Kommuner side 30 (230420).

Boligfond: Coronakrisen risikerer at skabe problemer for lærlinge

Tusindvis af elever på erhvervsuddannelserne er i fare for at miste praktikpladser som følge af coronakrisen, skriver direktør for Boligfonden Kuben Sidse Buch i dette debatindlæg. - Vi må sikre fremtidens arbejdskraft nu, hvis vi ikke skal tabe flere årgange på gulvet. Dansk Byggeri har regnet sig frem til, at vi i værste fald får 7700 færre praktikpladser i år på erhvervsuddannelserne, skriver hun.

- - altinget.dk (230420).

Ny aftale om certificering i Stilladssektionen

Stilladssektionen i Dansk Byggeri har færdiggjort en rammeaftale om certificering med DNV-GL. En mere gennemskuelig prisstruktur forventes at få flere stilladsvirksomheder til at gå i gang med certificering. Ifølge Dansk Byggeri er der stor interesse og fremmøde, når Stilladssektionen har sat certificering på dagsordenen. - En del er allerede blevet certificeret, men mange tøver stadig.  Nu tror vi på, at mange af de tøvende inden længe vil springe med på vognen, fordi der er skabt større klarhed over pris og omkostninger, siger Danske Byggeris sektionskonsulent, Henrik Stig Sørensen.

- - licitationen.dk, mestertidende.dk, dagensbyggeri.dk (220420), building-supply.dk (210420).

Dansk Byggeris juridiske afdeling vil være mere politisk

Livet som jurist i en arbejdsgiverorganisation er meget anderledes end det klassiske advokatliv, fortæller Louise Dahl Krath Jensen, afdelingschef for Dansk Byggeris juridiske afdeling, til AdvokatWatch. Her arbejder den juridiske afdeling blandt andet på at blive mere politisk. - Vi er på en rejse, hvor afdelingen får øjnene op for, at vi også er et politisk hus, siger hun og nævner blandt andet, at der hives undervisere ind til kurser, og at hun derudover er i dialog med andre interesseorganisationer for at få inspiration.

- - advokatwatch.dk (220420).

Nye job

Konsulent Mads Peter Gede er ny konsulent for Tagdækningssektionen samt Nedrivnings- og Miljøsaneringssektionen hos Dansk Byggeri. Han vil fremover være medlemsvirksomhedernes vej ind i Dansk Byggeri. Han ser frem til samarbejdet om at sikre gode rammebetingelser og fortsat fokus på arbejdsmiljø og miljørigtig håndtering af byggeaffald. Han har tidligere være regionskonsulent hos Dansk Byggeri Fyn samt Sjælland & Lolland-Falster. Mads Peter Gede er derudover også konsulent for Nyhussektionen hos Dansk Byggeri.

- - Børsen side 30 (230420), bygtek.dk, byggeri.dk, maskinteknik.dk, dagensbyggeri.dk (220420). / KFR
Loading...
Scroll til top af siden