Eux bliver forlænget med seks måneders praktik

For kommende eux-elever på murer-, stenhugger-, anlægsstruktør-, bygningsstruktør-, gulvlægger- og tømreruddannelsen er uddannelsestiden blevet forlænget med seks måneder gældende fra 1. august 2020. Der er alene tale om en forlængelse af praktiktiden i uddannelsen. Dansk Byggeri er glade for, at virksomheder i endnu højere grad kan få glæde af sine eux-elever: - Man skal ikke underkende, at praktisk erfaring og rutine er en væsentlig del af en erhvervsuddannelse, derfor er vi rigtig glade for, at lærlingene nu får et halvt års længere praktik i virksomhederne. Det gør eux-uddannelserne bedre for både lærlinge og mestre, siger underdirektør i Dansk Byggeri Louise Pihl.

- - dagensbyggeri.dk (270420).

Debat: En forkrøblet økonomi kan ikke opretholde en stærk sundhedssektor

Det er afgørende, at de sundhedsfaglige vurderinger er nøgterne og præcise, så genåbningen af lukkede virksomheder ikke trækker længere ud end nødvendigt, skriver Dansk Byggeris erhvervspolitiske direktør, Torben Liborius. En forkrøblet økonomi kan nemlig ikke opretholde en stærk sundhedssektor. Dansk Byggeri vil pege på både et forbedret håndværkerfradrag, igangsætning af renoveringer af de almene boliger, der trænger, investeringer i infrastrukturen samt et løft af anlægsloftet på kommunerne også i 2021 som effektive og vigtige initiativer til at få samfundsøkonomien tilbage på sporet.

- - Jyllands-Posten side 19 (270420).

Håndværkerfradraget kan redde arbejdspladser i Nordjylland

I byggebranchen oplever både større og mindre virksomheder, at kunder enten udskyder eller aflyser ordrer, og nye ordrer er der ikke mange af. Så det er nu, politikerne skal sørge for, at der bliver taget initiativer, som virker. Håndværkerfradraget har under den seneste økonomiske krise reddet både arbejdspladser og lærepladser hos mange små og mellemstore virksomheder i Nordjylland. Ved at gøre ordningen endnu mere attraktiv, vil den i endnu større omfang kunne sætte gang i hjulene i både byggeriet, men også alle andre brancher, der leverer alt fra toiletpapir, frokostordninger og byggematerialer til håndværkerne, skriver formand for Dansk Byggeri Nordjylland, Henrik Krogh Holm.

- - jammerbugtposten.dk (270420).

Debat: Håndværkerfradraget kan redde arbejdspladser i Østjylland

En tredjedel af danskerne svarede i en ny spørgeundersøgelse, at de lige nu har boligprojekter liggende i skuffen, som de gerne vil sætte i gang, hvis håndværkerfradraget blev mere attraktivt. Derfor er det oplagt at forhøje håndværkerfradraget til 25.000 kr. per person, gøre det muligt at bruge tre års fradrag på én gang og i hvert fald i år at gøre alle håndværkeropgaver berettiget til fradrag, skriver formand for Dansk Byggeri Østjylland Michael Ancher.

- - oestbirk-avis.dk, norddjurs.lokalavisen.dk (270420).

Hurtige kommuner skaber arbejdspladser

Coronakrisen har ramt os alle på den ene eller anden måde, og politikernes delvise nedlukning af Danmark har på flere måder sat Danmark i stå. Det betyder, at der er brug for politikere både på Christiansborg og i kommunerne, der tager beslutninger, som sikrer, at virksomhederne og landet som helhed kommer op i fart igen. Det har politikerne i Ikast-Brande, Herning, Holstebro og Struer gjort. Jeg håber, at endnu flere kommuner vil benytte sig af muligheden for at fremrykke byggeprojekter, som regeringen har skabt med at løfte anlægsloftet. Det er den slags initiativer, som Danmark har brug for i disse tider, skriver formad for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Niels Hansen.

- - dagbladet-holstebro-struer.dk, folkebladetlemvig.dk (270420).

Femerntunnelen kommer med arbejdspladser på et godt tidspunkt

Ved årsskiftet kommer der endelig gang i det længe ventede byggeri af Femerntunnelen. Det vil give arbejdspladser og vækst både på Lolland-Falster og i resten Danmark på et tidspunkt, hvor corona og økonomisk krise stadig vil præge Danmark, mener Dansk Byggeri. - Det giver et nødvendigt skub til vækst og beskæftigelse på Lolland-Falster og i resten af Danmark på et tidspunkt, hvor vi stadig vil kunne mærke den økonomiske nedgang efter corona, siger branchedirektør i Dansk Infrastruktur i Dansk Byggeri Henrik Friis.

- - bygtek.dk, lastbilmagasinet.dk (270420).

180.000 ansatte i byggeriet - før corona

Inden corona ramte landet, var byggeriet kommet rigtigt godt fra start med det højeste antal beskæftigelse i tolv år. Ifølge Danmarks Statistik var der i 1. kvartal 2020 i alt 180.700 beskæftigede i bygge- og anlægsbranchen, når der korrigeres for sæsonudsving. - Den kvartalsvise byggebeskæftigelse - populært kaldet byggeriets "kongetal" - nåede i 1. kvartal 2020 at ramme det højeste niveau i tolv år. Men Danmarks Statistiks tal stammer fra en tælling den midterste onsdag i kvartalet, dvs. 12. februar, og på det tidspunkt var coronavirus stadig blot et lokalt fænomen i en kinesisk provins, siger Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg.

- - elfokus.dk, grønteknik.dk (270420).

Københavnertunnelgruppe advarer mod Enhedslistens trafikpolitik

Formanden for Københavnertunnelgruppen, Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg, advarer mod, at teknik- og miljøborgmester Nina Hedeager Olsen (EL) vil forsøge at stikke en kæp i hjulet for en kommende Københavnertunnel. - Står det til Enhedslisten, skal København være en by uden udvikling og ikke mindst uden plads til almindelige københavnere med egen bil, siger Bo Sandberg.

- - bygtek.dk (270420).

Tidligere Dansk Byggeri-chef bliver seniorkonsulent i Concito

Tænketanken Concito har ansat Camilla Damsø Pedersen som seniorkonsulent. I slutningen af sidste år valgte Camilla Damsø Pedersen at stoppe ved Dansk Byggeri efter at have været ansat i otte år - det sidste halvandet år som energipolitisk chef. Efterfølgende startede hun et samarbejde med den grønne tænketank Concito. Nu oplyser hun på LinkedIn, at det samarbejde fortsætter, og at hun fra juni er ansat som seniorkonsulent i tænketanken.

- - altinget.dk, ctwatch.dk (270420).

Debat: Ni sommerhuse har ingen jordisk chance for at drive en badebro for stort opland

Assens Kommune har sparet vedligeholdelsen af badebroen ved Aborg Strand væk, og mener ikke det kan komme på tale at genopbygge for tiden på grund af corona. Beboerne ved Aborg strand skriver derfor i dette læserbrev, at hvis man endelig skal inddrage coronakrisen, så kunne det være, at her var endnu en anlægsopgave, som kommunen kunne sætte i gang for at hjælpe erhvervslivet, hvilket både regeringen, Folketingets øvrige partier, KL og Dansk Byggeri efterlyser.

- - Lokalavisen Assens side 43 (280420). / KFR
Loading...
Scroll til top af siden